Cevap: Arsa tapulu ev aldım?
Bahçe katlarını eski haline getirirseniz ruhsat verecekmi belediye?
merak etmeyin belediye yasayı uygulayıp ihaleye çıkmak zorunda ama belediye istemedikçe yıkım ihalelere kimse girmez
yıkılmaz apartmanınız.
İmara veya proje tadilatını belediye kabul edecekmi? belediyeye sorun , bu belediye için gelir kaynağı, yıkmak yerine ruhsat vermeyi tercih edecektir. Fakat turizm bölgelerinde katı kurallar var bu mümkün olmayabilir
Alıntı:
Mantıklı rumuzlu üyeden alıntı
Bahçe katlarını eski haline getirirseniz ruhsat verecekmi belediye?
merak etmeyin belediye yasayı uygulayıp ihaleye çıkmak zorunda ama belediye istemedikçe yıkım ihalelere kimse girmez
yıkılmaz apartmanınız.
İmara veya proje tadilatını belediye kabul edecekmi? belediyeye sorun , bu belediye için gelir kaynağı, yıkmak yerine ruhsat vermeyi tercih edecektir. Fakat turizm bölgelerinde katı kurallar var bu mümkün olmayabilir
sonucta bahçe katını satın almış olanlarda haklarından vazgeçmeyecektir. yıkım ihaleleri yılda kaç kez yapılıyor acaba?
Esaslı hata hallerinde sözleşmenin iptali hakkınız vardır; fakat somut olayda aldığınız gayrımenkulün arsa vasfını haiz olduğunu (mesken olarak almadığınızı) bilmeniz söz konusu. Artı husus sözleşmeyi iptal etme isteğinde olmadığınız da anlaşılıyor. Riskli bir kazanç yolu. Kanaatimce sözleşmeyi iptal etme cihetinde gayretiniz daha isabetli olabilir. Ayrıntı hususunda hukuksal danışmanlık almanızı öneririm.