Sahte imza ile sözleşme düzenlenmiş
Bir internet firmasından 1 temmuz itibariyle hizmet almaya başladım. Bu tarihte tarafıma bir sözleşme imzalatıldı. Sözleşmede abonelikle ilgili kısım boş bırakılmıştı. Daha sonra firmayla fiyat konusunda anlaşamayınca tarafıma sözleşmemin bir örneğinin gönderileceği söylendi. Sözleşmenin e posta adresime gönderildiğinde gözlerime inanamadım, benim adıma kendi koşullarıyla bir sözleşme ve 24 ay taahhüname düzenlemişler ve benim imzamı atmışlar. Müşteri hizmetlerini arayıp böyle terbiyesizliğin yapıldığı bir firmayla çalışmak istemediğimi hizmet alımının iptal edilmesini söylediğimde sahte imzayla düzenlenmiş olan taahütnamedeki 550 TL civarında vazgeçme bedelini ödemem gerektiğini söylediler. Bu andan itibaren firmaya karşı nasıl bir hukuksal tavır içinde olmalıyım sahte imza attıkları için tazminat davası açabilirmiyim.Bana 550 TL lik faturayı yollarlarsa ödememek için ne yapmalıyım.
Cevap: Sahte imza ile sözleşme düzenlenmiş
Savcılığa suç duyurusunda bulunacağınızı söylediniz mi...
Savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı söyledim. Ancak ısrarla ellerindeki sözleşmenin bana ait olduğunu geçerli bi sözleşme olduğunu iddia ettiler. Ve ellerindeki sözleşmeye göre vazgeçme bedelini ödemem gerektiğini ifade ettiler.
Alıntı:
ahon rumuzlu üyeden alıntı
Bir internet firmasından 1 temmuz itibariyle hizmet almaya başladım. Bu tarihte tarafıma bir sözleşme imzalatıldı.
Bir sözleşmeyi imzaladığınızı söylüyorsunuz. Karşı tarafın ısrarına bakılırsa imzaladığınız sözleşmede vade ve ceza şartı vardır kanaatindeyim. Sahte imzalı olduğunu iddia ettiğiniz sözleşmeye atfen size bir ödeme emri gelirse itiraz edebilirsiniz.