Garantili ürün para iadesi
Merhabalar,
Şubat 2011'de bir telefon aldım. Telefonumu kamera tuşunun düzgün çalışmamasından ötürü iki kez garantiye gönderdim.
İksinde de cihaz tamir edildi, ancak şu anda tekrar aynı parça arıza yaptı.
Garanti belgesinde aynı arızanın bir yıl içersinde 2'den fazla tekrarlanması (ya da farklı arızaların 4'ten fazla ortaya çıkması) halinde tüketicinin değişim ya da para iadesi talep edebileceği yazıyor.
Ancak forumu araştırdığımda https://www.hukuki.net/showthread.php...ranti-problemi adresinde (Nisan 2011'de değişiklikle) arızanın 4 kez tekrarlanması gerektiğini okudum. (Aynı ya da farklı arıza ibaresi göremedim.)
Benim cihazım Şubat 2011'de alınmıştı. Elimde önceki iki garanti kaydı var ve ikisinde de kamera tuşunun değiştirildiği belgelenmiş durumda.
Şimdi ben aynı arıza üçüncü kez tekrarlandığı için para iadesi talep edebilir miyim yoksa arızanın 4. kez tekrarlanması mı gerekmekte?
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Cevap: Garantili ürün para iadesi
Tüketici hakem heyetine gidin
"1 yıl içinde" ifadesine dikkat edin.
Garanti süresi içinde olmak kaydı ile BİR YIL İÇİNDE 3 defa aynı arızanın olması gerek.
Sizin arızaların üçü de AYNI YIL içinde mi? Yani birinci ve 3. arıza arasında 1 yıl yok mu?
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
"1 yıl içinde" ifadesine dikkat edin.
Garanti süresi içinde olmak kaydı ile BİR YIL İÇİNDE 3 defa aynı arızanın olması gerek.
Sizin arızaların üçü de AYNI YIL içinde mi? Yani birinci ve 3. arıza arasında 1 yıl yok mu?
Evet tüm arızaların servis kayıtları var ve tüm arızalar bir yıl içerisinde gerçekleşti. 1. ve 3. arıza arasında 1 yıl yok.
Ancak 3. arıza ile ilgili servise göndermedim. (İlk iki arızada servis kamera butonunu değiştirdi) Nasıl bir yol izlemem gerekiyor, servis bulunduğum yerin dışında olduğunda kargoyla göndermem gerekiyor.
Tüketici hakem heyetine 3. kez göndermeden başvurmam uygun olur mu yoksa konuyu açıklayan bir dileçeyle teknik servise mi göndermeliyim, ya da ücret iadesi talebi için izlenecek başka bir yol var mı?
Bir de değişiklikten önce aldığım için yeni yasada geçen 4 arıza ifadesi benim için geçerli olmayacak mı (garanti belgesi üzerinde yazan bilgiler mi geçerli olacak)?
Bilgi veririseniz çok sevinirim.
Yeni yönetmelikte sanırım bir değişiklik var bu konuda. "İkiden fazla" olayını bulamadım. Bir de siz bakın:
http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/21487.html
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Evet, yeni yönetmelikte 4 arıza oluşması halinde yazıyor. Değişilik Nisan 2011'de yapılmış. Benim ürünü satın alma tarihim Şubat 2011. Garanti belgesinde 2'den fazla arıza şeklinde belirtilmiş, o zamanki yönetmelik de o şekildeymiş.
Hangisi geçerli olacak?