Babamın dükkanını kiraya verebilir miyim?
Babama ait dükkan kiraya verilecek ama kiracılarından çok çektiği için bu sefer kira kontratını sen adına yap sen kiraya ver diyor. bunu yapabilir miyiz. yani babamın dükkanını ben kiraya verebilir miyim. ya da nasıl verebilirim, dükkan olduğu için stopaj vs.. vermem gerekir mi. bir de yarın öbürgün kiracı ile anlaşmazlık olursa dava alacak vs.. ben mi takip edicem yoksa yine babam mı? kira kontratına sadece benim adım mı yazacak yoksa ?.. yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.
Cevap: Babamın dükkanını kiraya verebilir miyim?
Babanız size kiraya verir başkalarına kiraya verebilir diye kontrata madde koyarsınız siz de başkasına verebilirsiniz.
Yada babanız üst kullanım hakkını tapudan size devreder böylece direkt siz kiralayabilirsiniz evet stopaj vardır.
Alacak kiminse o takip eder. siz kiraladığınızdan babanız sizden:))
kiraya verenin malik olması şart degildir onun için verebilirsiniz
Alıntı:
Mantıklı rumuzlu üyeden alıntı
Babanız size kiraya verir başkalarına kiraya verebilir diye kontrata madde koyarsınız siz de başkasına verebilirsiniz.
Bu kadar karmaşaya hacet yok.
Sayın üye abdulalim çok kısa yazmış; ama kiraya veren kişi mülkün sahibi olacak diye bir kaide olduğunu sanmıyorum.
Hatta aralarındaki vekalet anlaşmasının yazılı olması bile şart değil diye biliyorum.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Bu kadar karmaşaya hacet yok.
Sayın üye abdulalim çok kısa yazmış; ama kiraya veren kişi mülkün sahibi olacak diye bir kaide olduğunu sanmıyorum.
Hatta aralarındaki vekalet anlaşmasının yazılı olması bile şart değil diye biliyorum.
Bunlara ek olarak;
Daha önce okuyup aklımda kalan bilgiler, mülk sahibi tarafından değilde bir akrabası tarafından kiraya verildiği zaman arada bir problem çıkarsa mülk sahibi ve kiraya veren arasında,yani mülk sahibi bu benim yerime kiraya verdi ama bana şu kadar aylık kira ücretini ödemedi deyip sıkıntı olabilir.
Bende babamın dairesinin kontratını yaptım.Kontrat yapanlar arasında sorun olmaz ise kontrata kimse bakmaz zaten.
Eğer kiracı ile sorun çıkacaksa kontratı kimin yaptığının önemi yok. Eğer sorun çıkacağından şüphelendiğiniz birisi olursa kefil olarak onuda ekleyin.Bence sağlam olur.