Ev sahibi şu an oturduğumuz evi satıyor,ben almak istiyorum ama ben almayayım diye yüksek fiyat verebilir mi?Evi satarken öncelikli hak sahibi içinde oturan kiracı diye biliyorum,haksız mıyım acaba?
Printable View
Ev sahibi şu an oturduğumuz evi satıyor,ben almak istiyorum ama ben almayayım diye yüksek fiyat verebilir mi?Evi satarken öncelikli hak sahibi içinde oturan kiracı diye biliyorum,haksız mıyım acaba?
Ev sahibi istediğine satar diye biliyorum.
Ev sahibi açısından içinde kiracı olan eve müşteri bulmak daha zordur.
Ev başkasına satılsa sizde kanunun size tanıdığı süre kadar oturup yeni maliki uğraştıra bilirsiniz.
Ev sahibi veya yeni satın alandan taşınma giderlerini talep edip başka bir daireye kiraya çıkabilir veya satın alma yaparsınız.
Yani kanunen evin içinde ki kiracıya öncelikli olarak evi satmayı teklif etme gibi bir durum söz konusu değil demek ki.Sanki böyle bir kanun maddesi var diye hatırlıyordum.O zaman nasıl yaparım da oturduğum evi satın alırım acaba
Ev sahibinin satış için istediği miktarı ödeyerek elbette( ev sahibinizin size satmak istemesi de gerekir). Başka yolu yok.
Ev sahibi ile aramızda bazı anlaşmazlıklar oldu ve sırf bize satmamak için değerinin çok üstünde fiyat biçiyor eve.
- - - Updated - - -
Ev sahibi ile aramızda bazı anlaşmazlıklar oldu ve sırf bize satmamak için değerinin çok üstünde fiyat biçiyor eve.
O zaman alma şansınız HİÇ yok demektir.
Şöyle alabilirsiniz:
Ev sahibinizin tanımadığı bir arkadaşınız sanki bir yerden haber almış gibi gider, pazarlık eder, evi satın alır sonra size satar. Olsa olsa bu olur. Çünkü siz 10 lira verdiğiniz halde başkasına 5 liraya satabilir ev sahibi. Mal onun sonuçta.
Evet farklı yollar denemek zorundayız artık.
Bir kişi tamamı kendine ait olan bir mala(taşınır/taşınmaz) istediği değeri biçebilir veya istediği kişiye satabilir.Sonuçta arz talep meselesi.Başka arkadaşınızın üstüne alıp sonra geri size devretmesi de riskli ve masraflı bir işlemdir.Evin değerini bilmediğim için tam bir şey söyleyemeyeceğim ama ihtimal yüksek istenen fiyattaki farktan daha fazla para harcamanız söz konusu.Ev sahibiyle olumlu bir görüşme yapıp iyi niyet gösterilirse belkide bunlara hiç gerek kalmaz.Kolay gelsin.