Ailenin huzurunu bozma, fiziksel ve psikolojik şiddet
Merhaba;
Abimin eşi tarafından neredeyse 10 yıldır aile huzurumuz kalmadı. Aynı arsa üzerinde yaşıyoruz. Aileme karşı sürekli bir önyargısı var, bundan dolayı zaman zaman tabiri caizse canı sıkıldığında ailede sürekli kavga çıkarıp sinir buhranları geçiriyor. Zamanla bu huyundan vazgeçer diye düşündüğümüz için üzerine gitmedik, fakat düzeleceği yerde daha da beter oldu. Önceleri sadece aile fertlerine psikolojik şiddet uyguluyordu. Fakat son zamanlarda fiziksel şiddete başvurmaya başladı. Özellikle bana bir saldırı halinde kendisi. Artık psikolojisinden şüphelenmeye başladım. Çocuklarını evdekilere karşı kışkırtmaları, ailemiz hakkında etrafta asılsız konuşmaları, mahallede aileyi rencide etmeleri,her fırsatta saldırya geçmesi ve daha fazlası... Artık konuyu hukuka taşımaya karar verdim. Bu konuda haklarım nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.
Cevap: Ailenin huzurunu bozma, fiziksel ve psikolojik şiddet
Fiziksel şiddet gördüğünüzde hemen bir sağlık kuruluşundan rapor alın. Darp edildiğinizde de raporla beraber polise başvurun. Onun dışında abiniz boşanma davası açabilir.