Mirastan Torununa Mal Kaçırma...
iyi günler arkadaşlar.
Dedem-Ninem sağ. Annemler 3 kız, 1 erkek kardeş olmak üzere 4 kardeşler. Dedem annemlerden mal kaçırmak için binayı dayımın (erkek çocuğunun) oğulları üzerine sözde satış yapmak suretiyle devretmiş.
Dayımın oğullarının böyle bir satışta ödeme yapma şansları yok çünkü sigortalı çalıştıkları süre içerisinde taş çatlasa biriktirecekleri 10.000 tl ancak olur.
Normal mirastan mal kaçırmada muris ölünce dava açılarak kaçırılan mal geri alınıyor ve miras hukukuna göre dağıtılıyor biliyorum. Ancak bizim olayda satış toruna yapıldığı için kafamız karıştı.
Dedem ölünce mirastan mal kaçırma davası açarak torunlarından binayı geri alabilir miyiz?
Cevap: Mirastan Torununa Mal Kaçırma...
Yokmu fikri olan arkadaşlar? Googlede arama yapıyorum hep çocuğa satış geliyor, evet çocuğuna satış yapsa iptal oluyor. Peki toruna yapılan satış 3. kişi olarak mı görülmeli yoksa mirastan mal kaçırma olarak mı?
Avukat değilim fakat 3. kişi değildir. Dedeniz kaç yaşında? şu an sınırı bilmiyorum fakat belirli bir yaştan sonra satış yapabilmesi için dedenizin akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor alması gerekir bu olmadan yapıldıysa işiniz kolay
iade edilebilir bunun için dava açmanız lazım. bu karardan sonra bidaha sağlam raporu olmadan satış ve bağış yapamaz.
yaş sınırını bilmiyorum 65 veya 70 bir avukata danışırsanız iyi olur.
Dede sağ mı.?
Miras işleri ölümle başlar.Dedenin vefatından sonra muvazaalı satış olduğu için dava açar diğer mirasçılar.Tahminen bahsettiğiniz gibi onların bina alacak gücü olmadığı davada ortaya çıkarsa mirasçılar haklarını alır.
Dedeniz sağ ise hiç sesinizi çıkartmayın. Siz nasıl geri alırım diye düşünüyorsunuz, dayınız ne yapılırsa hak alamaz diye düşünür ve bu işler böyle olur.
Yani dede sağ ise siz buradan veya Avukat tan bozula bilir cevabı alıp dayıyı kışkırtmayın.Bakmışsınız tapuyu hiç tanımadığınız birisine devretmiş.
Benim bildiğim 65 yaş dr raporu.Oradan bir şey tutturacağınızı sanmam.Akli dengesi yerinde olmasa zaten kimseye haksızlık yapıp tapu vermez. Onlar cin gibidir vallahi.
Dede sağ değilse hemen Avukat tutup dava açın.
teşekkür ederim Faruk bey. Dedem şu anda sağ. Aslında miras bırakmasını beklemiyorduk zaten ama böyle gizli saklı iş dönünce ve de bazı sebeplerden dolayı artık ok yaydan çıktı. dediğiniz gibi dedemin vefatından sonra maç başlayacak gibi görünüyor :alala
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
Dede sağ mı.?
Miras işleri ölümle başlar.Dedenin vefatından sonra muvazaalı satış olduğu için dava açar diğer mirasçılar.Tahminen bahsettiğiniz gibi onların bina alacak gücü olmadığı davada ortaya çıkarsa mirasçılar haklarını alır.
Dedeniz sağ ise hiç sesinizi çıkartmayın. Siz nasıl geri alırım diye düşünüyorsunuz, dayınız ne yapılırsa hak alamaz diye düşünür ve bu işler böyle olur.
Yani dede sağ ise siz buradan veya Avukat tan bozula bilir cevabı alıp dayıyı kışkırtmayın.Bakmışsınız tapuyu hiç tanımadığınız birisine devretmiş.
Benim bildiğim 65 yaş dr raporu.Oradan bir şey tutturacağınızı sanmam.Akli dengesi yerinde olmasa zaten kimseye haksızlık yapıp tapu vermez. Onlar cin gibidir vallahi.
Dede sağ değilse hemen Avukat tutup dava açın.
Mantıklı: alakan için teşekkürler. rapor alıp satış yaptığını düşünmüyorum, 65 yaşından büyük zaten...