yalıcapkını rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle iyi forumlar haziran ayının başında call center işiyle uğraşan bir şirkette işe başladım 1.5 ay kadar çalıştım ve maaşımı düzgün alamayınca bıraktım ki diğer çalışanlarda öyle iş yerinden toplam aldığım para 290 tl bir kaç kişi toplu çıkış yaptık zaten sigortalı çalışanlarda var bizle beraber çıkan. kalan paramızıda vermiceklerini söylediler istediğiniz yere gidin falan gibi cevaplar aldık. bizse 10 kişi sgkya gittik 7si orda sigortalı olarak çalışmış onlar sgk ya kendilerinin orda çalıştıklarını ispatlayabiliyolarmış ordaki memur öyle dedi çünkü sigortaları o şirket tarafından yattığıdnan dolayı bizim se iş mahkemesine gidip dava açmamız lazımmış tabi buda biraz masraflı olucak gibi ama çalıcak kapı kalmazsa mecburen açıcaz çünkü insanı mal yerine koyuyolar.. sgk dan yanlış bilgilendirilmiş olabilirmiyiz yoksa gerçekten ordaki memurun dediği gibi bizim için olan hukuki yol iş mahkemesimidir.çağrı mekrezinde çalıştığımızdan telefonda ürün tanıtımı ve satışı yapıyorduk elimizde orda çalıştığımız zaman karşımızdakilerle konuştuklarımızın ses kayıtları var da ses kayıtları delil değilmiş sanırım birde. çalıştığımız şirketin kendi sitesi var sattığımız kişilerin isimlerini o siteye giriyorduk ben bunların hepsinin resmini almıştım siteden zaten işten çıkınca o siteye olan üyeliğimizi silmişler. tam olarak ne yapmam gerekeceğini açıklayan biri olursa çok sevinirim.. iş mahkemesine gitsek toplu olarak masraf çokmudur.. birde. madem sigortasız kaçak işçi çalıştırmak yasak biz savcılığa gitsek savcı kamu davası açarmı nede olsa işveren kanun çiğniyor. yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ediyorum&ediyoruz....