Tıp Fakültesi 5 ve 6. Sınıf Öğrencileri Yüksek Lisans Öğrencisi Olarak Tecil Yapabilirlermi ?
Tıp fakültesi 5.sınıf öğrencisiyim. Ağustos 1983 doğumluyum. Bir çok kaynakta Tıp Fakülteleri 1-2. sınıflar Önlisans, 3-4. sınıflar Lisans ve 5-6.sınıflar Lisansüstü öğrencisi olarak geçiyor. Malum 29 yaşını bitiren öğrencilerin askerlik tecilleri yapılmıyor ve üniversitede kayıt yapmıyor artık. O halde ben Yüksek Lisans öğrencisi olarak 35 yaşıma kadar tecil hakkına sahipmiyim ? Bir yol gösterirseniz sevinirim.
Cevap: Tıp Fakültesi 5 ve 6. Sınıf Öğrencileri Yüksek Lisans Öğrencisi Olarak Tecil Yapabilirlermi ?
Dostum benimde durumum benzer. 4 bitecek askere alıcaklar. Söylediğin gibi tıp okuyanların 4. sınıfı bitirdikten sonra yüksek lisans yapıyor gözükmesi lazım yani 35 yaşına kadar tecil tanımaları lazım ama tanımıyorlar. Bunun için gerekirse dava felan açalım. benim mail adresim tu2929@hotmail.com eklersen daha detaylıca konusabiliriz. Hukuki.net deki konuya hakim arkadaşlarında yardımlarını bekliyoruz.