Eşim tarafından aldatıldım telefon kayıtlarından tespit ettim..Davanın daha erken olması için anlaşmalı boşanmaya karar verdik ve dilekçe verdik.Var olan dava harici maddi ve manevi tazminat davası açılabilir mi?
teşekkürler
Printable View
Eşim tarafından aldatıldım telefon kayıtlarından tespit ettim..Davanın daha erken olması için anlaşmalı boşanmaya karar verdik ve dilekçe verdik.Var olan dava harici maddi ve manevi tazminat davası açılabilir mi?
teşekkürler
anlaşmalı boşanma davasında imzaladığını ve mahkeme kararında yer alan protoklde tazminat talebiniz yoksa ve mahkeme kararı kesinleşirse artık tazminat talebinde bulunamazsınız. yargıtayda bu yönde karar veriyor diye biliyorum.
Cevap için teşekkür ederim.Tazminat almak için var olan dava dilekçemi geri çekip tek taraflı boşanma davası açsam olur mu?tazminat miktarı için % ne kadar harç yatırılması gerekiyor.Örneğin 10 bin manevi 10 Bin maddi dava açtım.Yargı daha azına karar verdi arada ki fark kadar karşı tarafın avukatına ne gibi bir ödeme yapılıyor .bilgi verirseniz sevinirim.
saygılar
şayet dava devam ediyorsa tabiki anlaşamadığınızı belirterek davayı çekişmeli boşanma davasına çevirebilirsiniz yani yeni bir dilekçe ile anlaşamalı olarak boşanma talebinde bulunsakta, karşı taraf(davalı-davacı) uymayacağı şimdiden anlaşıldığı için anlaşma talebimden vazgeçerek boşanmamıza mahkemece karar verilmesini istiyorum şeklinde bir dilekçe olabilir. tazminat harcının ne kdara olacağı miktara göre belirlenir bunun belirttiğiniz miktarlarda ortalama 1000- 1500 lira arası olabilir. net hesabı mahkeme veznesinden öğrenebilirsinz. ayrıca talep ettiğiniz miktarın hepsi kabul edilmezse elbette ki karşı tarafın avukatına reddedilen miktar üzerinden belli oranda vekalet ücretine hükmedilir. ancak ona mahkeme karar verir. hesabı çok çok zor. ayrıca anlaşmalı boşanma talebinizi geri çekmeniz hakimde aksi kanaat oluşturabilir dikkat... kolay gelsin
bilgi için teşekkür ederim.