Hakkında Yakalama Emri olan bir kişi savcılıktan Adli Sicil Belg. alabilir mi?
Değerli arkadaşlar, forum üyeleri;
kesin ve net bir şekilde öğrenmem gereken bir hususla karşıkarşıyayım, forumu araştırdım, benzer konular olsa da yinede aradığım cevabı bulamadım. Hakkımda askeri mahkemeden gıyabi yakalama kararı varken, bir konu için adli sicil belgesi (Sabıka kaydı) almamda bir sorun oluşur mu? Yani adliye/savcılıkta yalakanmam görünür ve o an orada tutuklama gerçekleşebilir mi?
Bilen dostlar yazarsa çok sevinirim. Teşekkürler...
Cevap: Hakkında Yakalama Emri olan bir kişi savcılıktan Adli Sicil Belg. alabilir mi?
Arkadaşlar konu günceldir, zaman dardır. Fikri, bilgisi olan?
Cevap: Hakkında Yakalama Emri olan bir kişi savcılıktan Adli Sicil Belg. alabilir mi?
Arkadaş sabıka belgesi diyosun elbette yakalaman olduğunu o memur görecektir üstelik adliye binası o memur polise haber vermezse kabahat zaten. Bunlar soru değil ki belki o memur aman canım banane diyecek verecek belgeni gönderecek biz senin kiminle karşılaşacağını nasıl davranacağını bilemeyiz.
- - - Updated - - -
Arkadaş sabıka belgesi diyosun elbette yakalaman olduğunu o memur görecektir üstelik adliye binası o memur polise haber vermezse kabahat zaten. Bunlar soru değil ki belki o memur aman canım banane diyecek verecek belgeni gönderecek biz senin kiminle karşılaşacağını nasıl davranacağını bilemeyiz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
- - - Updated - - -
Evet avukat bey, o dediğinizden sabıka kaydı... Zira soru değil demişsiniz de, benimkisi gayet de açık bir soruydu. Netekim cevabımıda almış oldum, bu çıkışınızın sebebini inanın anlamadımda. Kötü bir kelime filan mı kullandım ne yaptım, anlayamadım?
Öğrenmek istediğim o belgeyi verecke memur/insan/zat/kişi/personel vb. 'nin yakalama emri olduğunu görüp göremeyeceği idi... Yani bir nevi GBT taramasına tabii tutulup tutulamayacağım idi. Neyse sağlık olsun, madem emin konusuyorsunuz bu kadar, bizde o belgeyi almayız, riske atmayız kendimizi...
Bilgilendirme için teşekkürler...
Valla billa çıkışmadım siz sorunuza Arkadaşlar diye başlayınca ben de Arkadaş diye cevapladım. :) Soru değil derken de bu sorunun net bir cevabı verilemez demek istedim. Gittiğiniz yer adliye hakkınızda adli bir işlemin ilk görülebileceği yer de adli sicil bürosudur. Ordaki görevlinin görevlerinden biri de ekranda yakalaması tutuklaması olan kişi için yan taraftan polis çağırmasıdır ama yaparmı bilemiyorum ben adli sicilden götürülen bir şahsı hiç görmedim duymadım da. Yani anladığınızın aksine emin konuşmuyorum memurun tavrına bağlı diyorum.
Anladım, size tekrar teşekkürlerimi sunuyorum sn.üstat :)
Kesin olmamakla birlikte risk oranı yüksek bir iş anladığım kadarıyla. Hayırlısı diyelim... Saygılar.