Yatırılmayan sigorta hakkında
1 yıldır aynı firmada calişmaktayım yanlız firmam beni işe ilk girdigim 6 ay sigortasız caliştirmiş ben inşaatlarda elektirik tesisatı ceken bir işçiyim basıma her sey gelebilirdi düşünsenize sigortamı bile yapmamıslar ve ne zaman desem sigortam ne olacak yatmayan 6 ay beni oyaliyorlar firmada halen calişmaktayım ve suan sigortam yatıyor ama ben dava acip tazminat veya o 6 ayı yatırttırabilirmiyim acilen mesajlarınızı bekliyorum
Cevap: yatırılmayan sigorta hakkında
Hukukçu değilim, ama bildiğim kadarıyla bahsettiğiniz altı aylık süreyi *kanıtlamak koşuluyla* dava konusu edebilirsiniz. Bunun kanıtını nasıl bulursunuz bilmem, ama şahit bulmanız zor. Halen orada çalışmakta olan biri böyle bir şahitliğe herhalde yanaşmayacaktır. Ayrılmış birinin şahitliğine husumet iddiası gerekçesiyle itiraz edilebilir. Esasen siz, çalışmakta olduğunuz işyerine karşı böyle bir dava açarsanız başınıza ne gelir, bilinmez.
Muhtemelen şirketinizde sadece siz bu durumda değilsinizdir. SGK'nın kulağına bir fısıltı gönderir ve falanca ile filancanın sigorta başlangıçlarında usulsüzlük olduğunu söylerseniz, herhalde müfettiş gönderip tespit ederler. Ya da, işyerinizden ayrıldığınız zaman yatan primlerinizin dökümünü ister ve sonra yasal işlem yapabilirsiniz.