Borçlunun ödeme bildirimini elektronik posta ile yapması yasal mı?
Herkese Merhaba,
Forumda yeni bir üyeniz olarak aşağıdaki gibi bir sıkıntım bulunmaktadır;
Bir e-ticaret sitesinden almış olduğum ürün kutusundan arızalı çıktı ve değiştirmeleri için geri gönderdim ancak kabul etmediler. Tüketici hakem heyeti ile para iadesi kazandım ancak çok uzun bir süre paramı iade etmediler ben de icra yoluna başvurdum. Ancak icraya başvurduğumda paranın daha önceden ödenmiş olduğunu bildirdiler, ben de davayı geri çektim. Siteye kayıtlı olan, kullanmadığım eski mail adresime ödeme bildirimi göndermişler, telefon edilmedi. Ödeme başka bir arkadaşımın kartına yapıldığı için takip edemedim.
Daha sonra bana karşı dava açmışlar ve şu anda vekalet ücreti ödeme ile karşı karşıyayım.
Tüketici mahkemesi kararından sonra ödeme yapmaları için yasal bir süre var mıdır? Bana ödeme yapan kişinin bunu sadece elektronik posta ile bildirmesi hukuken doğru mudur? Ben bu açılan karşı dava da nasıl savunma yapmalıyım?
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.
Cevap: Borçlunun ödeme bildirimini elektronik posta ile yapması yasal mı?
Merhaba,
Kimsenin bu konuda bir fikri yok mu?
Sizin geri çektiğiniz dava haricinde mi bir dava açmışlar yoksa sizin davanızda mı ücreti vekalete hükmedilmiş onu icraya mı koymuşlar?
- - - Updated - - -
Sizin geri çektiğiniz dava haricinde mi bir dava açmışlar yoksa sizin davanızda mı ücreti vekalete hükmedilmiş onu icraya mı koymuşlar?
Selamlar,
Ben davayı geriye çektikten sonra, ödeme yapıldığı halde icra davası açtığım için bana karşı dava açmışlar.
İlamsız takiplere özgü takip başlatmışsanız itiraz dilekçesi verip ödediklerini beyanla takibin durdurulmasını talep etmeliydiler. İlamlı takip mi başlattınız acaba eğer öyleyse icra hakimliğinde ödediklerini ispat etmek durumundalar. Ödemeyi size yapmadıkları için ödemelerinin muteber olup olmayacağı tartışılır.
Merhaba, muteber olmaması üzerinden savunma yapabiliriz yani, doğru mudur?