Apartmanda böyle bir daire var.Ne yapmamız gerekir?
Printable View
Apartmanda böyle bir daire var.Ne yapmamız gerekir?
Merdiven ortak alandır.
Ortak alanı kullanırken diğer kat maliklerinin kullanımını engellememek, rahatsız etmemek ve elektrik kesintilerinde herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek gerekir.
Merdivene çöp kovası koymak ve ayakkabı dolabı koymak KMK 18 e göre yasaktır.
KMK 18 Kat Maliklerinin gerek kendi bağımsız bölümleri gerekse sair yerleri kullanmakta diğer kat maliklerinin rahatsız etmemeleri esastır.
Dava açılsa ne tür yaptırım uygulanır?
Durumu yönetime bildirin gerekli iKAZI yaparlar.
Dava konusu olursa sinir sahibi olursunuz. İyisi mi, yönetimin "ortak yerlere bırakılan eşyaların terkedilmiş olduğu varsayılarak çöpe atılacağı" konusunda bir uyarı yapmasını sağlayın ve bu uyarının uygulanmasını da takip edin. Ayakkabı konusu benim de başıma gelmişti, ben de birkaç uyarıdan sonra bir gün karşı komşumun kapısını çalıp ayakkaplarını göstere göstere 10. kattan merdiven boşluğuna bırakıvermiştim. Bir daha ayakkabı bırakmadılar. Ama bir hukuk forumunda size hukukun sınırlarında dolaşan böyle bir yöntem uygulamayı öneremem elbette...
Tabiki öneremezsiniz, bu konu sulh mahkemesini ilgilendirilir aksi halde TCK kapsamına girer haksız yere düşebilirsiniz, dava açılınca neden sinir sahibi olunsun ki dava dediğiniz bir dilekçe vermekten çok farklı değil ki olay bir KMK kapsamı mahalinde geçiyor sulh hakimleri bıktı bu davallıların saçma savunmalarından bence burada inatçılık söz konusu ayakkabılarının kaldırılmasını bir gurur meselesi yapıyorlar bunu önlemenin yoluda yönetmelik güncellemesi. Günümüzde teknoloji de elveriyor Cumhurbaşkanlığı sistemi de bu işi hızlandırıyor çözüm kolay. bu olaylarda tüm medya el berliliği ile aynı yorumu yapıyor ayakkabı koymak artık ahlaki bir ayıp durumu oldu.