Toplam 1 dosya bulunuyor
Emekli Olma İhtimali Var mı?
Değerli Forum yöneticileri vede üyeleri merhabalar. Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümünü okuyorum bende hukukçu olmak istiyorum dularınızı eksik etmeyiniz. Sizlere Babamın Emekliliği Hakkında birkaç tane sorum olacak. Yanıt verebilirseniz çok memnun olurum, Veremesenizde canınız sağolsun.
Babam 1956 doğumlu ilk sigorta girişi şubat 1978 yılında olmuş 18 gün prim yatmış. 1978 ve 1981 ve 1987 yılları arasında toplam 299 gün sigortası bulunuyor. Ayrıca babam 01.07.1998 İsteğe Bağlı Bağkur ödemeye başladı ama durumu omadığından 28.02.1999 tarihinde ödemeyi durdurdu. Yani iseğe bağlı olarak 239 gün prim ödedi. Son olarakta 20 haziran 2009 tarihinde üzerine ticari bir araç aldı üzerine. Biliyorum kanuni değil ama ne yazık ki ticari araç bağkur ödemesini bugüne kadar yapmadı. yani 3 yıldan fazla bağkura borcu bulunuyor. Bağkurda bu durumdan haberdar değil. 20 Ayda askerlik yapmış yani 20 ay 600 gün askerlik borçlanması var. Sosyal Güvenlik Kurumunun sitesinden almış olduğum resmi tabloları resim halinde ekledim.
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...09938055_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...47553803_o.jpg
Böyle bir tabloda babamın emekli olma ihtimali varmı. Ticari aracı satacağız. Bağkura gidip geçmiş yıllara ait 3 yıllık borç ödenebilirmi, Diğer isteğe bağlı bağkur, askerlik ödemesi ve sigorta prim ödemeleri toplanabilirmi. yada ne yapmamız lazım yardımcı olabilirmisiniz.
Cevap: Emekli Olma İhtimali Var mı?
Güncelleme... Arkadaşlar konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.
Cevap: Emekli Olma İhtimali Var mı?
Babanızın bağkur emekliliği zor görünüyor, bağkur ve sgk yı toplayıp üstüne askerliği koyduktan sonra, (borç gözüküyorsa eğer, yatırılmayan bağkuruda yatırdığımızı varsayarak) çıkan ramdan 3600 ü çıkarıyoruz ve o kadar gün sgk dan isteğe bağlı sigorta ile ödemesini yaparak (peşin ödeme yoktur) 5-6 sene sonunda emekli olabilir.. Karışık gibi görünüyor ama imkansız değil. Bağkurdan 5400 gün SGK dan 3600 gün şartı var. Yaş tamam ama gün yok?