.net uzantılı patentli marka domain satışı
Forumlarda araştırdım ancak .net uzantılı domain hakkında mevcut sorunum hakkında konu bulamadım. Ben ünlü bir firmanın türkçe karekterli ( ş,ğ,ç,ı,ü ) .net uzantılı domain'i kullanmak amaçlı değilde satış amaçlı satın aldım. Aldığım domain'in türkçe karektersiz halinde bir oyun sitesi mevcut. Bu aldığım domaini ünlü firmanın sitesinin iletişim kısmında satışını yapmak istediğimi belirttim ve herhangi bir şekilde domaini kullanmayacağımı da belirttim. Sizce mahkeme açabilirlermi ortada kurumlarına yönelik bi haksız rekabet,izinsiz içerik kullanımı ,markayı zedeleyici unsur hatta kişisel amaçlarıma yönelik oyun sitesi açmak gibi bişey bile olmadan ? Yaptığım olay suç teşkil ediyomu ? Yardımlarınızı bekliyorum.
Cevap: .net uzantılı patentli marka domain satışı
Yardımcı olabilicek bir arkadaş varmı ? Gerçekten psikolojik olarak çok huzursuzum.
Suç çıkartılabilir mi bilmiyorum ama firma bu alan adını neden almak istesin ki?
Bence uzun bir süre ücretini ödeyeceksiniz, sonra vazgeçip bırakacaksınız.
Alıp almamaları sorun değil ama satın alma teklifinde bulunmam suçmu onu merak ediyorum ? Eğer suçsa cezası nolur ? Bilen birisi bilgisini paylaşırsa minnettar olucam
Suç olduğunu zannetmiyorum ama hoş bir şey de değil.
Domain satın alıp satabilirsin bunda herhangi bir suç bulunmaz, ancak şunu söyleyeyim kimse Türkçe karakterli domainlere para vermez. Google ve diğer dev arama motorları hailen Türkçe karakterli olarak domain adreslerini indekslemiyorlar. Yani yapı kredi mesela Türkçe olarak yapkredi-vkb.com olarak indekslendiği için arama sonuçlarında da çıkmıyor. Yani global kelimelerde .com .net dışında ki domainler pek para etmiyor bu yüzden gereksiz masraf yapma bence.
Artık o ihtimal kalmadı da;
Tescilli ama alan adını almamış bir firmanın alan adını alsan,
Bunun mantıklı bir kullanımını söyleyemiyorsan dava açıp alabilirler. Birçok örneği oldu.
Tabii bu davanın yurtdışında açılacağını bildirmek isterim.
Böyle bir alan adına örnek olarak http://www.kanald.com/ verebiliriz.