YÜRÜTMENİN DURDURULMASI ve DURUŞMA İSTEMLİ İPTAL DAVASI ?
Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası aldım yarın iptal dilekcemi verecem, öğrenmek istediğim Yürütmenin Durdurulması ve Duruşma istemli vermemle bu iki talep olmadan dilekçemi vermem arasında artı eksi olarak bir fark varmı? durumun aciliyeti yok yd kararı bana çok artı getirmez sonuçta mesleğimdeyim ve çalışıyorum, bulunduğum ilde idare mahkemesi yok duruşma istemesem bir eksisi olurmu, bu iki talebi yazmalımıyım ? Davayı acele etmeden görüşüp doğru bir karar çıkmasını umurum.
Ayrıca idare mahkemesinde cezanın iptali yada düşürülmesinin yanında daha fazla bir ceza verilmesi yani arttırılması ihtimali varmıdır ?
Davayı kaybetmem durumunda bunun maliyeti ortalama ne kadar olur ?
Herkese hayırlı forumlar...
Cevap: YÜRÜTMENİN DURDURULMASI ve DURUŞMA İSTEMLİ İPTAL DAVASI ?
Hukukçu değilim ama idare karşısında duruşmalı bir davayı ilk derecede kaybetmiş bir kamu görevlisi olarak vekalet ücretinin 1.200-TL olduğunu söyleyim. Davam şu an temyizde. Duruşmanın hiçbir faydası olmadı yani, ama bu tüm davalarda faydasız olacağı anlamına gelmiyor tabii ki. Ancak duruşmada süre çok sınırlıymış, sanırım 10 dk kadar, avukatım girmişti tam bilemiyorum. Bu davam devam ededursun kendim bir başka dava daha açtım, duruşma istemedim ama bu defa da idarenin avukatı duruşma talep etmiş:) Bu siteye de Eşitlik İlkesi ile ilgili emsal Danıştay kararı bulurum diye girdim ama henüz bulamadım..
Cevap için tşkler, dava dilekçemi 30.07.2012 günü itibariyle verdik duruşma ve yürütmenin durdurulmasını talep etmedim, çünkü bu durumda daha hızlı ve detayına girilmeden davaya bakıldığı yönünde bilgi aldım, ayrıca YD istemeninde ücret olarak ayrı bir harcı daha varmış ne kadar olduğunu bilmiyorum, sadece İPTAL davası açtım 65 TL postaneye 43 TL adliye veznesine ödedim 8 tl yede pul aldım bulunduğum ilde bölge idare mahkemesi yoktu, vekalet ücreti 1200 TL imiş bunu bende teyid ettim artık adaletin terazisine bakacaz nasıl tartacak, kazanmam halinde bu ücretleri geri alabilecekmiyim acaba ?
Alıntı:
özlem ışık rumuzlu üyeden alıntı
Hukukçu değilim ama idare karşısında duruşmalı bir davayı ilk derecede kaybetmiş bir kamu görevlisi olarak vekalet ücretinin 1.200-TL olduğunu söyleyim. Davam şu an temyizde. Duruşmanın hiçbir faydası olmadı yani, ama bu tüm davalarda faydasız olacağı anlamına gelmiyor tabii ki. Ancak duruşmada süre çok sınırlıymış, sanırım 10 dk kadar, avukatım girmişti tam bilemiyorum. Bu davam devam ededursun kendim bir başka dava daha açtım, duruşma istemedim ama bu defa da idarenin avukatı duruşma talep etmiş:) Bu siteye de Eşitlik İlkesi ile ilgili emsal Danıştay kararı bulurum diye girdim ama henüz bulamadım..
Alıntı:
Musa46 rumuzlu üyeden alıntı
kazanmam halinde bu ücretleri geri alabilecekmiyim acaba ?
Dava iptalle sonuçlanır ise yargılama ücretlerini geri alırsınız. Sadece iptal davası açmanız isabetli olmuş. Disiplin cezası için duruşma talep etmenin mantığı yok. Herşey evrak üzerinde yürüyor.
- - - Updated - - -
Alıntı:
özlem ışık rumuzlu üyeden alıntı
Bu siteye de Eşitlik İlkesi ile ilgili emsal Danıştay kararı bulurum diye girdim ama henüz bulamadım..
Eşit işlem borcu İş Yasası'nda düzenlenmiştir ve bu nedenle işçinin ücreti, nakli ya da iş akdinin feshi ile ilgili olarak Yargıtay kararlarında bu ilkeye sıkça rastlanır. 657 sayılı Yasa'nın 10. maddesinde sözü edilen eşitlik ilkesi İş Yasası'nda sözü edilen ilkeden farklı olup, bu madde kapsamında amiriniz hakkında idari yönden şikayet hakkınızı kullanabilir, adli yönden de suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Bir örnek vermek gerekirse; diğer memurlarında işe geç gelip erken işten ayrıldıkları sabit olup, eşitlik ilkesine aykırı biçimde sadece davacıya işlem tesis edilmesi hukuka aykırıdır şeklinde bir Danıştay kararı bulamazsınız. (Bence)
İlginize teşekkür ederim, benim aradığım Anayasa'nın 10. maddesindeki Eşitlik İlkesi. Bununla ilgili pek çok emsal karar var aslında. Dava açtığım husus; 646 sayılı KHK'da yer alan Geçici 13. madde. Ankara'da görev yapan bir kısım kariyer Gelir Uzmanlarının unvan ve özlük haklarının iyileştirmesinin sınavsız şartsız sırf belli bir Genel Müdürlükte çalışıyor olmalarına bağlanmasına dava açtım. Kendim de onlarla aynı sınavla gelmiş bir kariyer Gelir Uzmanı olarak hukuksal anlamda eşitim olanlardan sırf Antalya'da görevli olmam sebebiyle ayrı tutulmayı kabul edemem. İdarenin savunmasına Anayasa Mahkemesine götürülme talepli olarak cevap vermeye hazırlanıyorum, umarım Mahkeme iddiamı ciddi bulur, tekrar teşekkürler..