İftira davası açmada iki sorun
Merhaba,
birisi facebook üzerinden kendisine küfür edip beni mahkemeye vermişti ve bu nedenle 1000 km ötedeki ikamet dahi etmediğim yerin mahkemesine zorla götürme kararıyla götürülmüştüm.
Şimdi iki sorum var:
1) Gerekçeli karar 20 haziranda açıklandı ("suçun yasal unsurları oluşmadığı için beraatine" şeklinde) ancak dün aradım karar hala kesinleşmemiş bu durumda dava açabilir miyim yoksa kararın kesinleşmesini mi beklemeliyim ? Bir de karşı taraf henüz temyize götürmemiş şimdi iftira dilekçesini karar kesinleşmeden verip karşı tarafı deyim yerindeyse "uyandırmak" istemiyorum. Ne tavsiye edersiniz?
2) CMK 8 di galiba buna göre şüphelinin olduğu yerde mahkemenin açılması gerekirken savcı sahte belgeyi gerçekmiş gibi kullanıp ve karşı tarafın yalan ifadelerini ciddiye alıp bana davayı ikametimden 1000 km. uzaktaki bir şehirde açtı. Bu durumda iftira davasını -önceden CMK 8 ihlal edildiği için- kendi oturduğum şehirde açtırabilir miyim? 1000 km ötedeki şehirde davayı açılırsa gene elde ettiğim kanıtları mahkemeye ulaştıramaycağım bunu biliyorum çünkü.
Cevaplarınız benim için gerçekten çok önemli,
saygılar...
Cevap: İftira davası açmada iki sorun
arkdaşlar çok mu zor bir soruydu? karar kesinleşmek üzere iftira davası açmama az kaldı cvp verseniz yardım etseniz çoook sevinirim.