Site yonetiminin otopark kullandirma yetkisi
Oncelikle herkese selamlar ve yanitlar icin simdiden tesekkurler.
Oturmakta oldugum site 317 daireli, oyun parki projede gosterilen yere degil otopark alanina yapildigi icin her daireye bir otopark dusecek sekilde planlama yapilamiyor. Yonetim site girisine plaka tanima sistemi taktirdi ve her daireye bir arac kaydederek ikinci araclarin iceri girmesini engelliyor. Sorun su ki yonetim yakin oldugu kisilerin araclarini bos dairelere kaydederek bu kisilerin iki araclarinin da icerde olmasini sagliyor. İsin kotu tarafi site disinda arac parketmeye uygun yer de yok. Otopark yonetmeliginde otopark kullaniminin arsa payi oraninda olmasi gerektigi yazili, sitede 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler var. Buradan hareketle 3+1 dairede oturan bir sakin iki arac kaydetme talebinde bulunabilir mi? Yonetimin bu keyfiyetini engellemek icin ne yapilabilir?
Esenlikler dileklerimle.
Cevap: Site yonetiminin otopark kullandirma yetkisi
Site yönetiminin öncelikle her daireye 1 adet binek otomobil parkı düşecek şekilde planlama ve düzenleme yapması gerekir.
Fazlalık varsa ancak o zaman sizin gibi olanların talepleri değerlendirilebilir.
Fazlalık yoksa talebiniz mümkün değil.
Boş dairelere ikinci araç kaydetme yüzünden bazı dairelerin tek arabası dışarıda kalıyorsa müdahale edilmesi gerekir...
boş yer kaldığı halde sizin ikinci arabanız içeri alınmıyorsa bu keyfiyete de bir çözüm gerekir...
daireler dolunca ne olur acaba...
otopark yapıp da her daireye en azından bir araçlık yer bırakmayan kafa nasıl bir kafa merak ediyorum...
Bos dairelere kaydedilen ikinci araclar yuzunden saat 23 sonrasi gelen tek araba sahiplerinin arabasi disarda kaliyor. Yonetim iyi niyetli olmadigi icin cozume pek yanasmiyor. Cocuk parkinin plana aykiriligi sebebiyle olmasi gereken yere tasinmasini talep edebilir miyim?
Şimdi durum netleşti...yönetim bir düzenleme getirmez ise mahkeme yolu gözükür...
ama nasıl çözülür bilmem ...neticede boş dediğiniz dairelerinde sahibi var....
çocuk parkının olması gereken yerde ne var...? az zahmetle taşınma işi hallolur mu....
kesin çözüm bu gibi gözüküyor...
Cocuk parkinin oldugu yer yesil alan haline getirilmis. Mevcut parkin zemini betin, oyuncaklar sabit vs. yani kolay kolay tasinamaz. En mantiklisi benim buradan tasinmam gibi duruyor. Cevaplar icin tesekkur ederim.
Sizde boş dairelerdeki biriyle anlaşıp aracınızı onun dairesi üstüne kaydettirin,kabul etmez ise makul bir otopark parası teklif edin :) yada sahte plaka kullanın:)) kat maliki iseniz çocuk parkının imarda yerine yaptırılmamış ise dava açacağım bir sürü masraf çıkartırım deyip aba altından sopa gösterin ,
fakat blöfünüz görülebilir. Eğer dostum kiracı isen ev sahibini ikna edemezsen yapacağın başka bir şey yok. ya evden taşın yada arabayı satın. şaka tabi bunlar. Otopark yönetmeliği var dediniz burada bir açık kapı olabilir yayınlarsanız bakabilir kafa yorarız.
sizin daireniz kaç artı bir
En mantıklı girişim bu olabilir
Sizde boş dairelerdeki biriyle anlaşıp aracınızı onun dairesi üstüne kaydettirin,kabul etmez ise makul bir otopark parası teklif edin