Nafaka davalarında evinin kirasını bile ödemek zorundamıyız
Mrb arkadaşlar çıldırmak üzereyim ben davacıya 350 YTL nafaka ödüyordum davamda son duruşma bitmek üzere hakim şimdi karşı tarafın avukatı nafaka artırım davasını dile getirdi hanımefendi ayrı ev tutmuş onun kirasını bile bana yükletecek böyle bişey olabilirmi? Ben ödemek zorundamıyım. Her sene kanunen nafaka artırımı oluyormu? Bu bide tedbir nafakası arkadaşlar
Cevap: Nafaka davalarında evinin kirasını bile ödemek zorundamıyız
Değil eski eşinin, eski eşinin kuzeninin kirasını ödetse ne yapabilirsin? Tabii ki kuzen demez ama, neticede senin ödeyeceğin nafaka miktarı hakimin iki dudağı arasında. Medeni Kanunda (bu nasıl medenilikse) hakimi sınırlandıran hiç bir standart yada ölçü yok. İtirazın varsa git derdini Marko Paşaya anlat.
- - - Updated - - -
Değil eski eşinin, eski eşinin kuzeninin kirasını ödetse ne yapabilirsin? Tabii ki kuzen demez ama, neticede senin ödeyeceğin nafaka miktarı hakimin iki dudağı arasında. Medeni Kanunda (bu nasıl medenilikse) hakimi sınırlandıran hiç bir standart yada ölçü yok. İtirazın varsa git derdini Marko Paşaya anlat.
Nasıl yani ben ona 2.300 TL aldım parayla onun nafakasınımı verecem, kirasını mı ödeyecem, kendmimi doyuracam. Hakim heralde okadar da bağlanmaz yani kirayı falan devretmez. Yaa arkadaşlar başından geçen yokmu şu kira mevzusunda
Alıntı:
ufuk_ rumuzlu üyeden alıntı
Nasıl yani ben ona 2.300 TL aldım parayla onun nafakasınımı verecem, kirasını mı ödeyecem, kendmimi doyuracam. Hakim heralde okadar da bağlanmaz yani kirayı falan devretmez. Yaa arkadaşlar başından geçen yokmu şu kira mevzusunda
kira filan ödenesin maşının üçte biri alırlar senin tebir nafakası belki boşanmadan sonra hakim yoksulluk nafakasına çevire bilirde nafaka baglamayada bilir.davanda haklı isen.
Davamda neyi sunduysam lehine çıktı kardeş. Ben bile şaşırdım resmi olarak hep boş çıktı. Yoksulluk nafakasından kurtulabilirim yani :). şimdi işte ekonomik durumunu sormak için karşı tarafa yani emniyete tebligat çekti. bilmiyorum ne olacak. Oda ev tutacağını falan söylicekmiş ailesinin yanında rahat değişlmiş güyaaa