Adres ve çevre değişikliğinin hukukta çocuk kaçırma kavramına bağı hk.
Merhaba,
Çocuğumun doğumu ile eşimden ayrıldım.O tarihten itibarende aileminle aynı muhitte kiralıdığım dairemde oturmaktaydım.Velayet konusunda hem aileme yakın olmam bunun yanında çocuğun kendine ait bir evi , odası vs olması lehime bir durumdu.Fakat kendime ait evimi kiracı boşalttı.Çok daha geniş,yeni ve güzel bir bina ve annemlere trafik olmazsa 15 dakika varsa yarım saat uzaklıkta.Oraya yaşınacağım.Çocuğum ananesine ve dedesinin arka sokağında bir kolleje başlayacak.Sabah özel aracımla okula bırakacağım,akşam üstü ananesi alacak bende yeni işten gelip onu üstü değişmiş,yemiş ve arkadaşlarıyla oynamış birşekilde alıp evimize götüreceğim.Ama kaydımı annemlerden almayacağım çünkü okul oralarda oturan şartı koyuyor.Ben kendi adresimi beyan edersem okulu kaybederim.Çok güzel bir okul.
Şimdi sorum;
1)Annemlerden uzaklaşıp çocuğumu sabah bırakıp akşam almam eksi bir durum gibi gözükür mü?Çocuğun yüksek menfaatine ters mi?
2)Kaydımı eski yerinde eğitimi nedeni ile bırakmam çocuk kaçırma veya kötü niyete girer mi?
Bu arada baba çocukla 4 senedir ilgilenmiyor ve ilgilenmek isterse de kendi evimide,işimide,annemlerin adresinide,telefonlarımızı da biliyor zaten ama ben yinede önlem olarak soruyorum.
Cevap: Adres ve çevre değişikliğinin hukukta çocuk kaçırma kavramına bağı hk.
Fikri olan var mı?
- - - Updated - - -
Fikri olan var mı?