TSK'den zorunlu hizmet süresi doldurmadan ayrılan bireysel ödeyecegi tazminatlar hk.
arkadaşlar;kolay gelsin bildiginiz üzere temmuz ayı içinde ,yeni bir torba yasa paketi meclis tarafından onaylandı.Paket kapsamında zorunlu hizmet süreleri düşürüldügü gibi ,silahlı kuvvetlerden atılan ,ayrılan personel için egitim ve öğretim giderleri adı altında alınan tazminat hakkında bir bilgiye ulaşamıyorum.Ben 2008 yılında atıldım 2004-2006 arası askeri okul okudum.Benden 15000 tl tazminat istendi fakat hiçbir ödeme yapmadım.Acaba bu paranın benden alınmama durumu var mı?
Cevap: tsk'den zorunlu hizmet süresi doldurmadan ayrılan bireysel ödeyecegi tazminatlar hk.
Tazminatların istenmesiyle ilgili prosüdür şu şekildedir; İhraç sonrası bağlı bulunduğunuz kuvvetin Kamu Zararları Takip Kısım Amirliği tarafından ödemeniz gereken meblağ hesaplanarak 1 ay içinde ödeme yapmanızla ilgili bilgilendirme yapılır.10 gün içinde itiraz süresi tanınır.İtiraz kabul edilmemişse bu bir aylık sürede bir değişiklik olmaz.Bir ay sonunda ödeme yapmadığınız tespit edilmişse ilgili kurum hakkınızda dava açılması için yaşadığınız ilin Muhakemat Müdürlüğüne hakkınızda dava açılması için yazı gönderir.Muhakemat Müdürlüğü de davayı açar ve bu şekilde tahsil yoluna gidilir.Zorunlu hizmet 10 seneye düşmesi tazminatların hiç alınmayacağı anlamına gelmez.Bu sebeple 10 yıla göre kalan hizmet sürenizle orantılı olarak bir meblağ ödeyeceksinizdir.Hiç ödemek istemiyorum derseniz haciz yoluna gidilecektir.
Cevap: tsk'den zorunlu hizmet süresi doldurmadan ayrılan bireysel ödeyecegi tazminatlar hk.
acaba bu tazminatlarda, zaman aşımı gibi bir durum var mıdır ?
- - - Updated - - -
acaba bu tazminatlarda, zaman aşımı gibi bir durum var mıdır ?
Devlet "Aman senle mi uğraşacağım,Allahından bul" deme herhalde :). Öyle ya da böyle bu meblağın tahsili için bütün girişimi yapacaktır.
Peki Temmuz 2012'de çıkan yeni yasada sadece askeri öğrenci iken ayrılanların tazminat bedellerinde indiirmden bahsediliyor. Bu kanun kapsamında acaba okulu bitirdikten sonra ayrılan yani muvazzafken ayrılanlar bulunmuyor mu?
Personel kanununun 112.maddesinde herhangi bir değişiklik yapılmadığı için muvazzafken ayrılanlar taminat ödeyecektir