Vefat eden eşimden kalan borçlar hakkında
Merhabalar,
Yaklaşık 1 ay önce eşim vefat etti, vefatından sonra gsm operatörlerine ve bankaya borçlu olduğunu öğrendim fakat bu borçları ödeyecek durumum yok ayrıca eşimin üzerinde herhangi bir mal varlığı bulunmamakta..yasal işlemler başlatılmış durumda, bu borcu ödemezsem eve icra gelir mi ya da ödeme yapmak zorunda mıyım ? Redd-i miras dışında yapabileceğim başka birşey varmı ? Cevaplarınız için teşekkürler, iyi günler dilerim.
Cevap: Vefat eden eşimden kalan borçlar hakkında
Başınız sağolsun..Henüz cevap yazılmadığı için ben bildiğim kadarıyla yazayım istedim. Bildiğim kadarıyla 3 ay içerisinde mahkemeye başvurup reddi miras yapmanız gerekiyor. Onun dışında zaten borç şahsidir, eğer siz kefil olmamışsanız borçtan sorumluluğunuz yoktur. Reddi miras ilamını ilgili kurumlara gösterirseniz sizin üzerinize gelemezler.
Sagolun efendim.
Reddi miras söz konusu oldugunda esimin ailesinden kalan mirastan ben ve kizlarim faydalanabilecekler mi peki ? esimin anne ve babasi şu an sag..
- - - Updated - - -
Sagolun efendim.
Reddi miras söz konusu oldugunda esimin ailesinden kalan mirastan ben ve kizlarim faydalanabilecekler mi peki ? esimin anne ve babasi şu an sag..
Eşinizin ailesinden kalan miras kendi alt soylarını bağlar ve bildiğim kadarıyla kendi çocuklarından başkasına miras devredilemez..Yani bu durumda size kalan bir şey olabileceğini zannetmiyorum fakat eşinizin sağ olması durumunda miras ona kalacaktı bu durumda eşinizin vefatı dolayısıyla mirasın direk oğlunuza geçip geçmeyeceği konusunda bilen bir kişiye danışın derim zira bana göre mümkün gözükmüyor