Dükkanın olduğu bina satıldı.. Mal sahibi 6 ay mühlet verdi
Merhaba ;
uzun zamandır kıraathane işletiyorum. Dükkanım müstakil denecek bir binanın altında bulunmaktadır. 2007 yılında Mal sahibi ile 5 yıllık kira sözleşmesi yaptık. Sözleşme maddeleri arasında ''Kiracıdan 25,000 YTL hava parası alınmıştır. Kontrat süresinden önce kiracı tahliye edildiği takdirde aynen iade edilecektir'' ibaresi geçmektedir. Mal sahibi binayı 2009'un 9 uncu ayında satmıştır. Bu arada yeni sözleşme yapılmıştır. Yeni mal sahibi geçen ay başka birine binayı sattı. Ve Yeni mal sahibi dükkanı 6 ay içinde boşaltmam için baskı yapmaktadır. Ben ise kıraathaneye vermiş olduğum parayı talep etmekteyim. maduriyetimin giderilmesi istemekteyi,fakat yeni mal sahibi bunu kabul etmiyor. Büyük sorunlar sıkıntılar yaşamaktayım. Konu hakkında nasıl bir yol izlemeliyim. Acil fikirlerinizi rica ediyorum.
Teşekkürler
Merhaba ;
uzun zamandır kıraathane işletiyorum. Dükkanım müstakil denecek bir binanın altında bulunmaktadır. 2007 yılında Mal sahibi ile 5 yıllık kira sözleşmesi yaptık. Sözleşme maddeleri arasında ''Kiracıdan 25,000 YTL hava parası alınmıştır. Kontrat süresinden önce kiracı tahliye edildiği takdirde aynen iade edilecektir'' ibaresi geçmektedir. Mal sahibi binayı 2009'un 9 uncu ayında satmıştır. Bu arada yeni sözleşme yapılmıştır. Yeni mal sahibi geçen ay başka birine binayı sattı. Ve Yeni mal sahibi dükkanı 6 ay içinde boşaltmam için baskı yapmaktadır. Ben ise kıraathaneye vermiş olduğum parayı talep etmekteyim. maduriyetimin giderilmesi istemekteyi,fakat yeni mal sahibi bunu kabul etmiyor. Büyük sorunlar sıkıntılar yaşamaktayım. Konu hakkında nasıl bir yol izlemeliyim. Acil fikirlerinizi rica ediyorum. Yeni alan sahibi bu hafta çatıyı yıkmaya başladı. Dükkanı boşalttırmaya çalışıyor kendince. Nasıl davranmalıyım
Teşekkürler
Cevap: Dükkanın olduğu bina satıldı.. Mal sahibi 6 ay mühlet verdi
Kira sözleşmenizin bitim tarihi tam olarak nedir? (2012-2007= 5 yıl olmuş zaten)
Yeni mal sahibi tahliye etmenizi ne şekilde istedi, yazılı-sözlü?
Merhaba Erdoğan Bey ;
Cevap verdiğiniz için çok teşekkürler. Kontratımız 1 ocak ta bitiyor. Çatıyı yıklamaya başlamaları üzerine sabah erken saatte mahkemeye başvuruda bulunduk. Belediyeye giderek durumu anlattık. Dükkana gelerek yapılan çalışmayı durdurdular. Ve bir daha başlatmaları halınde bize haber verin dendi. Emlakçı arayarak anlaşma yoluna gidelim gibisinden birşeyler söylemiş. Bu arada ihtar çekmişler. tahliye ye başlayın diye bize.
31 Aralık 2007'de mi yaptınız sözleşmeyi?
Siz zaten 2 ay sonra boşaltacaksanız o zamana kadar müsaade etmiyorlar mı?
şimdiden çatıyı yıkmaya başladılar. ben hem bizi hem müşterilerimizi rahatsız ediyor. Bir diğer husus ise bizim ''hava parası'' diye tabir ettiğimiz paramızı almak istememiz. Bu para bizim için çok ama çok önemli çünki
İyi de 2 ay bekleseler, sözleşmenize göre hava parasını alamayacaksınız ki. kaçırdığım bir şey mi var?
2009 un 9. ayında satıldığında yaptığınız yeni sözleşme ilk sözleşmeyi feshetmiyor mu?