Cevap: Görevi Kötüye Kullanma
Dostum bende devlet memuruyum.Geçen ay görevi kötüye kullanma suçundan beraat ettim.Tavsiyem mahkemede duruşmalara katıl,hakim için bu iyi niyettir.Avukata sorduğumda en kötü sonuç olarak 2-5 yıl hapis cezası oda iyi halden ve sabıkan olmamasından dolayı düşer para cezasına çevrilir,ondada hüküm geri bırakılır dedi.
teşkkür ederim. darısı bize yapılan bir yanlış yok aslında ama. hayırlısı olsun.
- - - Updated - - -
teşkkür ederim. darısı bize yapılan bir yanlış yok aslında ama. hayırlısı olsun.
Sayın pdr_2005 TCK 257 de yapılan son değişiklikle ceza alt ve üst limitlerii sanık lehine değiştirilmiş olmasından dolayı muhtemelen iyi halli olmanızda göz önünde bulundurularak belki berat eder,yada çok az bir ceza alır daha sonrada HAGB kararı verilebilir.TCK 257 1. ve 2. maddeleri için yetkili ve görevli Asliye Ceza Mahkemesi iken değişiklikten sonra yetkili ve görevli mahkeme Sulh Ceza Mahkemeleridir. Yargıtay 4. Ceza Dairesinin 27 Aralık 2010 tarihli kararı ile Zahit Akman hakkında TCK 257. Maddeden yargılanmasıyla verilen kararı bozmuş 1. ve 2. maddeden yargılananlar için yetkili mahkemenin Sulh Ceza Mahkemesi olduğuna karar vermiştir.Saygılarla....
Detayı ile okumadım; fakat gözüme çarpan husus, soruşturma izni verilmesi kararının hukuka uyarlığı olmadığı iddianız oldu. Soruşturma hüküm tesisi için ön aşamadır. Savcılık makamınca soruşturma yapılır. Mahkeme de ise kovuşturma aşaması söz konusudur. Mahkemede küküm lehinize de aleyhinize de oluşabilir. Bir soruşturma konusu izne tabi ise ve bu konuda ilgili makamca izin de verilmiş ise, soruşturmanın hukuka aykırılığı iddiasının müsbet algılanmayacağı kanaatindeyim. Zira soruşturma herhangi bir şekilde lehinize ya da aleyhinize kesin ve yürütülebilir icrai bir işlem değildir. Kesin yürütülebilir icrai bir işlemin tesisine dair araştırma aşamasıdır. Böylesi bir talebin nasıl algılanacağını da düşününüz.