Hagb kararı sonrası İşlenen yeni suç
merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak cevap verirseniz çok sevinirim. benim 2010 yılında hırsızlık suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırıldım.Hakim bu karara hagb kararı verdi. Şimdi ise basit yaralama suçundan 2000 tl para cezasına çarptırıldım. benım bu daha önceki hagb kararım ne olur direk benı mahkeme olmadan 1 yıl 8 ay hapis cezasımı uygularlar, benim hapse girmeme ihtimalim var mı bu karar ertelenebilir mi hiç kurtulma şansım var mı ?
Cevap: Hagb kararı sonrası İşlenen yeni suç
bilgisi olan yok mu konuyla ilgili ?
Sayın Ahmet bey size bir soru soracağım ve eğer samimice cevap verirseni bu sorunuzu yanıtlayacağım..1-Bu olayı sizi iran ya da suudi arabistana bıraksak ,oralarda da denemeye kalkar mıydınız?? 2-Kuran da hırsızın hırsızlık yaptığı elin kesilmesiyle ilgili ayet hakkındaki görüşleriniz nelerdir? :) :) :) :)
duruma göre 1 sene kadar falan yatarınız var...
duruma göre derken, mahkeme olmadan bu karar verilir mi bu hapis cezası ertelenemez mı veya para cezasına cevrilemez mı ?
Mahkeme olmadan karar elbette verilmez.Önce bu suçtan ceza alırsan önceki açıklanmayan hükmünde açıklanacak ve devletin sana bir seferlik affediyorum bir daha kasıtlı suça karışma anlamında verdiği Hagb yanmış olacak.İki cezada önce adli siciline kaydedilecek (daha sonra duruma göre adli arşiv kaydına alınacak) ve temiz kağıdı alırken karşına çıkacak.Cezanında infaz yasalarının uygulanmasıyla sayın moonblood'unda dediği gibi 10-15 ay arası bir yatarı çıkabilir.Ama cazanın kesinleşmesi itiraz yargıtay süreci vs. durumlarından dediğim sürece gelinmesi(yani cezanın %100 kesinleşip mahkumiyet hükmünün verilmesi) 1 seneyi aşabilir.Geçmiş olsun.