Dubleks daire 2 ye bölündü aidat ödenmıyor
Değerli çalışanlar bizleri aydınlattığınız için sizlere çok teşekkürler .
Efendim Ben 8 Daireli Apartmanda ikamet ediyorum.En üst daireler ise dubleks daireler.orda ıkamet eden şahıslar dubleks daireyı ıkıye bölerek aradakı yukarı çıkan spıral merdıvenı iptal ederek kapatıp ust merdıven sahanlığına 2 ncı bır çelıkkapı açmak suretıyle
bir daire meydana getırdıler.Apartman 10 daira oldu sorun su: bu dairenın yasal olmadığını bılıyorum daireyı çeşitli tarıhlerde kıraya vererek mal sahıbı kıra gelırı elde etti.Dubleks dairenın içindeki Kiracılar ise dairenın ortak kulanımını (asansör..Merdiven aydınlatma vb..) kullanarak aidatını ödemedi dolaysıyle bende ıtıraz ederek normal olarak ödemem gereken aidatlarımı ödemedim.Şimdi ise Yönetim seçildı ve Her sey resmı olarak devam ediyor.Ben bu süreçte yasal olarak ne yapmam gerekıyor.Sanırım Yönetim beni ödemediğim aidatlar için icraya verecek dolaysıyla ben de buna karşılık yasal hukuk mücadelesi başlatmak ıstıyorum..örnek verecek olursam yönetici hakkında bu dairelerin ara larının ve kapılarının iptal edilerek normal dubleks daire görünmesini istemem sizlerce normalmıdır bana bu konuda yardımcı olursanız çok çok minnettar kalırım..sağlıcakla kalın hoşçakalın...
Cevap: Dubleks daire 2 ye bölündü aidat ödenmıyor
1- Aidatlarınızı ödemelisiniz.
2- Dubleks dairin üstüne yapılan yeni dairelerde aidat ödemeliler.
Eğer ödemeyiz diyorlarsa belediyeye onaylı mimari projede değişiklik yaptılar diye şikayet edin.
Eski önceki haline getirmeye mecbur kalırlar.
3- KMK Madde 19 - Kat malikleri, ana gayrimenkulün bakımına ve mimarı durumu ile güzelliğini ve sağlamlığını titizlikle
korumaya mecburdurlar.
Sulh hukuk mahkemesinde dava açarsanız eski hale getirmeye mecbur kalırlar.
Cevap: Dubleks daire 2 ye bölündü aidat ödenmıyor
Çok çok sağolun varolun teşekkürler...aydınlattığınız için saygılarımla......