Mevduat Hesabımdaki Paranın Bana Verilmemesi ve Faturamın Sistemden Düşürülmesi Hk.
Hepinize iyi günler dilerim.
Sizlerden bilgi talebim olacaktı.
12.06.2012 tarihinde bir özel bankadan ( isim vermeli miyim bilemedim ) hesabımda bulunan 15000TL'yi çekmek istedim.
Fakat bankadaki görevlinin bu parayı veremeyeceğini, merkez şubeden alma ihtimalim olduğunu söyledi.
Ben ise paramın aylardır orada bulunduğunu, ve belirtilen şubeye benim gitmemin değil, banka görevlilerinin paramı bana getirmelerini söyledim. Böyle bir hakkım olmadığını, paramı istiyorsam gidip bizzat oradan almam gerektiğini söylediler. Paranın aciliyeti olduğundan hemen yola koyuldum. ( Belirttikleri merkez şube bana çok ters ) Bu esnada yolda müşteri temsilcisini arayarak durumu anlattım. Yine ben suçlu oldum. Meğerse banka şubelerinde 10000TL den fazla para bulundurmak zorunda değilmiş. Benim bu parayı almam için en az 1-2 gün öncesinden o şubeye beyanat vermem, ona göre paramı almam gerekliymiş. ( Sanki banka değil büfe işletiyorlar ) Yardımcı olamayacaklarını söyleyip telefon kapatıldı. Belirtilen şubede de yaklaşık 1.5 saat bekledikten sonra ( ki bu esnada ödememi geciktirmiş ve dolayısı ile madur da olmuş oldum ) hakkım olan parama bankanın izin vermesi ile ulaşabildim.
Bugün de şans eseri internet bankacılığıma baktığımda 1 senedir otomatik ödemede olan faturalarımdan doğal gaz faturamın 2 ay önce talimatının iptal edilmesinden dolayı faturamın yatırılmadığını gördüm. Hemen telefon ile müşteri hizmetlerini aradım ve önce telefondaki görevli benim iptal ettirdiğimi iddia etti ve kendilerinin kesinlikle suçu bulunmadıklarını bildirdi. Oysa ben denizde çalışıyorum ve söyledikleri iptal edilme tarihinde ben buralarda bile değildim. Bunu ispat edebileceğimi söylediğimde hemen 180 derece dönüş yaptı ve bir hata olabilir dedi. Tamam giderelim dediğimde ise fatura işlemlerindeki arkadaşlarımız şu an izinli. Yarın arayın bakalım dediler. Oysa benim faturam 1.5 aydır ödenmemekte. Benim tekrar bir maduriyetim söz konusu. Bu durumda ne yapabilirim. Karşılaşacağım cezai işlemler konusunda bankayı sorumlu tutabilir miyim? Bankanın bu son bir ayda bana yaptığı sorumsuzlukları kime ve nasıl şikayet etmeliyim?
Bu konularda bana önerilerde bulunursanız sevinirim.
Saygılarımı sunarım.
Sait AKTAŞ
Cevap: Mevduat Hesabımdaki Paranın Bana Verilmemesi ve Faturamın Sistemden Düşürülmesi Hk.
Belli bir miktarın üzerinde para çekecekseniz bir süre önce bunu şubeye bildirmeniz gerekiyor. Doğrudur. Ama 10 bin lira komik gerçekten. Hani 150 bin lira çekecek olsanız da yok deseler, belki kabul edilebilir.
Diğeri ise muhtemelen size fatur ödenmemesinden kaynaklanan gecikme cezalarını ödemeyi kabul edeceklerdir. Daha evveş ING bank'ta başıma benzer durum gelmişti ve gecikme cezalarını ödemişlerdi. (daha doğrusu ödemeyi teklif etmişlerdi)