Site asansörlerinin A tipi kuruluşlara yaptırılan kontrollerinin ücreti ve eksiklikler
Öncelikle saygılarımı sunuyorum.
1. 18 Kasım 2011 tarih ve 27058 sayılı resmi gazetede yayımlanan ve 05 Kasım 2011 tarih ve 28106 sayılı resmi gazetede revize edilen Asansör bakım ve İşletme Yönetmeliğinin 10.1 maddesi gereğince asansörlerin yıllık kontrollerinin 01 Ocak 2012 itibariyle A tipi muayene kuruluşuna yaptırılması gerekmektedir.
2. Söz konusu yönetmelik gereği sitemizdeki mevcut ( 6 adet) asansörlerin kontrollerini ücretini ödeyerek belediyenin yetki verdiği şirkete yaptırdım. Bunun neticesinde bir sürü eksiklikler tespit edildi mavi etiket verilerek bir sonraki kontrole kadar tamamlanması istendi.
3. Sitemizin aylık olarak asansör kontrol ve bakımını üstlenen firmadan keşifleri çıkarttırdım 14.000 Tl gibi bir masrafı çıktı.
4. Site yönetim kurulu seçiminde ( Ocak 2012 )sadece (60 daire) daire başı demirbaş harcama gideri olarak meydana gelebilecek acil bakım onarım masraflarının (açık açık belirtilmedi) karşılanması olarak daire başı 100 Tl olmak üzere 6.000 Tl toplanmasına karar verildi.
5. Ancak bağlı bulunduğumuz belediye asansörlerin muayenesinin yaptırılmasını haziran ayında site yönetimine tebligat yaptığından ve böyle bir mevzuat bilinmediğinden ocak ayında yapılan toplantıda bu konu ile ilgili bir karar alınmamıştır.
6. Asansörlerin emniyetli bir şekilde çalıştırılabilmesi için kat maliklerinden (daire başına) önceki 100 Tl ye ilave olarak 175 Tl daha toplanmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Söz konusu 175 Tl yi toplamak için,
a. Yönetim kurulu başkanı olarak kat maliklerine sitede oturanlara duyuru panosu dışarda oturanlara mektupla durumu bildirmem yeterli olurmu? (Yönetim kurulu üyeleri yaz mevsimi dolayısıyla köylerinde ikamet ediyorlar)
b. Yönetim kurulu kararımı gerekiyor? yoksa kat malikleri kurulunu toplayarak kararmı alınması gerekiyor? Saygılarımla.
Cevap: Site asansörlerinin A tipi kuruluşlara yaptırılan kontrollerinin ücreti ve eksiklikler
İlk etapta kat maliklerine sitede oturanlara duyuru panosu dışarıda oturanlara mektupla durumu bildiriniz.
Yeterli para toplanmaz ise Kat maliklerini olağanüstü toplantıya çağırmanız gerekir.