Spor salonu üyeliği iptali hakkında
Merhaba,
Bir alış-veriş merkezinin üst katında bulunan Spor tesislerini 17.07.2012 tarihinde görmek amaçlı gezdik.. Fazla ayrıntıya girmeden durumu izah edim.. Konu ücrete geldi.. yıllık üyelik için önce yüksek bir ücret söylediler (3.500,00 TL.) sonra bunu (2.400,00 TL.) indirdiler.. karar vermek için zaman istedik.. allem ettiler kallem ettiler (biraz zoraki oldu) üyelik sözleşmesini imzalattılar.. kredi kartı bilgilerimi istediler.. kartımın bakiyesinin yetersiz olduğunu daha sonra görüşmeyi talep ettim fakat bırakmadılar tabi.. kredi kartı bilgilerimi aldılar ertesi gün işlemi yapmak için ve benden 200 tl kapora alındı.. 18.07.2012 tarihinde beni aradılar.. kredi kartımdan tutarı çekmek istiyolar fakat kullanılır limit olmadığından işlemi gerçekleştiremiyolar.. benden bu sorunu düzeltmemi istediler.. ben de onlara üyeliğimin iptalini istediğimi ilettim.. böyle birşeyin mümkün olmadığını söylediler.. ben de bankayı arayıp kartımı kaybettiğimi bildirdim.. k.kartımı kullanıma kapattım.. şuan sadece 200 Tl. vermiş bulunmaktayım.. üyeliğimin iptal edilmesini nasıl sağlarım ve verdiğim 200 Tl. yi geri alabilirmiyim..
teşekkürler..
Cevap: spor salonu üyeliği iptali hk.
İmzaladığınız sözleşmede kaç liranın altına imza atmıştınız?
Bu parayı ödemeniz istenecek muhtemelen. Tabii iş uzarsa gecikmez faizleri, avukatlık ücretleri, icra masrafları v.s. ile daha da büyüyecek.
1 yıllık sözleşme bedeli 2400 tl 200 tl ödedim.. peki ne yapmam gerekir.. tüketici mahkemesine dava mı açsam ? n yapmalıyım
Dostum emin değilim ama imzaladığın sözleşmeyi bir incele onda ilk 10-15 gün vs. cayma hakkı gibi birşeyler olması gerekiyor. Sözleşmenin kopyası sende olması gerekiyor zaten buna dayanarak iptal edebilirsin.