-
Atama iptali
merhabalar ben bi konu hakkında sizlere danışmak istiyorum.bundan 2 yıl önce bir kurumdan bir üniversiteye bilgisayar işletmeni kadrosuna geçtim göreve başladım sonra başka bir üniversiteye tayinim çıktı ve şuanda burda çalışmaktayım.geçenlerde benim bilgisayar sertifikasının süresiyle ilgili sorun olduğu için atamanın iptal edilebi,leceği belirtildi.benim sormak istediğim ise ben 2 yıl önce geçiş yaptım şuanda geçişin iptal edilme durumu var mı,olursa ben ne yapabilirim,bu sürede maaş,yolluk aldım,tayinim çıktı yani bir sürü farklılık var ve ilk geldiğim kadro doldu.kafam çok karışık yardım ederseniz sevinirim.teşekkürler
-
Cevap: Atama iptali
öncelikle sertifakalarınız da bir sorun varsa idare atamanızı iptal edebilir. bu sürede maaş farklarınız almış olduğunuz yolluk vb. mali hakların iadesini de isteyebilirler. ancak önemli olan nokta şu. siz 2 yıl önce atamanız esnasında sizden istenen belgeleri eksiksiz teslim etmişseniz, herhangi bir durumu saklamamışsanız ve tüm istenilen bilgileri vermişseniz idarenin kendi hatasından dolayı sizi bu şekilde mağdur etmesi hukuka aykırıdır. zira idare kendi hatasından kaynaklanan bir durumun faturasını size kesemez. tabi idare yukarıda bahsedilen işlemleri de yaparsa tek yol dava açmanızdır. ayrıca sizden kesilen ya da kesilecek ücretleri iyi takip edin derim. çünkü belli bir süreden sonrasını da yine yukarıda bahsettiğim sebeple sizden kesme durumu hukuka aykırılık teşkil edebilecektir. kolay gelsin...