Disiplin cezasında tekerrür
SAYIN AVUKAT ARKADAŞLAR, ÇOK ACİL BİLGİNİZ EVE GÖRÜŞLERİNİZE İHTİYACIM VAR. KONUYU ARZ ETMEK İSTİYORUM. EKONOMİK BİR SIKINTIYA GİRDİM VE İŞYERİME BİRDEN FAZLA HACİZ YAZISI GELDİ. SORUŞTURMA AÇILDI. "OLUMLU SİCİL VE İYİ HAL" DEN "UYARI CEZASI" VERİLDİ. ANCAK BİR KAÇ AY SONRA BİR YAZI DAHA GELDİ VE BU KEZ "AYLIKTAN KESME" CEZASI İSTENİYOR VE BENDEN SAVUNMA YAZMAM İSTENİYOR. ANCAK ŞİMDİ ŞUNLARI SORMAK İSTİYORUM:
1- 657'de aranan "kasıt"tabiri ile ne ifade edilmektedir. borçlarını ödemek için çaba sarfeden, kısmen ödeyen kalan miktarını da taksitlendiren ama buna rağmen haciz uygulamasına engel olamayan biri(BEN) "kasten borçlarını" ödemeyen biri olarak mı değerlendirilmelidir? üstelik benim bu ödeme güçlüğüm tamamen ailevi nedenlerden dolayı olmuştur. kaldı ki gelen yazılardaki rakamlar da çok yüksek meblağlar değildir. ve her biri soruşturma açılmadan önce ödenerek kapatılmış idi. ama buna rağmen cezayı verdiler ve kesinleşti. çünkü uyarı cezasına yargı yolu kapalı idi.
2- bu uyarı cezası ile yönetmelik gereği maaşımdan ek ödeme tutarı kesildi. buna da itiraz edemedim. ne yapabilirim.
3-ilk uyarı cezasını eylül 2005 tarihinde aldım. ancak bu cezadan 2 ay sonra benim adıma olan ancak benim kullanmadığım sabit bir ev telefonu yüüznden tekrar bana yazı geldi ve bana tekrar soruşturma açtılar. şimdi tekerürden dolayı aylıktan kesme cezası ve savunma isteniyor? (ben istanbul'da görev yapmaktayım. benim kullanmadığım ancak benim adıma olan ve bursa'da ailemin kullandığı telefon yüzünden maaşıma haciz kondu. ama ödenmeyen ve bu işleme yol açan 2 faturanın olduğu tairhte ben istanbul'da ikamet etmekteydim ve çalışmaktaydım. yani borç her ne kadar benim adıma olsa bile borcu yapanın ben olmadığım aşikardır.) şimdi bu cezayı bana verirlerse aylık 400 milyon kadar tutan ek ödemem 6 ay boyunca kesilecek? ne yapabilirim.
4-ikinci gelen yazı nasıl tekerrür anlamına gelmektedir. borcun oluşumu (telefon faturaları) 2004 yılına ait. ama işyerine yazı 2 ay önce. borcun oluşumu mu yoksa işyerine yazı gelmesi mi tarih olarak dikkate alınmalıdır?
acilen cevaplarınız istirham ediyorum. teşekkürler