Üniversite uzaklaştırma cezası aldı 1 hafta devamsızlığa girer mi acaba?
Arkadaşlar Anadolu Üniversitesinde öğrenciyim 1 hafta uzaklaştırma cezası aldım bu devamsızlığımı etkiler mi acaba?
Cevap: Üniversite uzaklaştırma cezaı aldı 1 hafta devamsızlığa girer mi acaba?
Etkiler, bu süre zarfında deslere giremeyeceğiniz için devem zorunluluğu olan derlserde yok yazılırsınız.
net bilgisi olan yok mu acaba?
Söylediklerimin nesinin net olmadığını anlamadım?
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
Söylediklerimin nesinin net olmadığını anlamadım?
Hayır, cezalı olduğunuz için bunlar devamsızlıktan sayılmaz" diye cevap verseydiniz net olabilir miydi acaba?
Bence devamsızlğa işleme.O yüzden hani nereden biliyorsunuz gibisinden sordum eminmisiniz devamsız yazılacağıma altınızda hukukçu değilim kendi yorumum falan yazmışsınız ya peki birşey soracağım yok yazılıyoruz ama ben bi yüzsüzlük yapsam okula gitsem o zmn ne olur :D
Bütün üniversitelerin yönetmeliğini okumadım, fakat kendi üniversitemde (yani İstanbul Üniversitesi)'nde durum böyle. Ayrıca okulda olamayacağınız için hocanızın sizi var yazamaması lazım. Uzaklaştıma cezalarında okulun kapısından içeri alınmazsınız.
Derse girerseniz, (şu ana kadar hiçbir hocanın yaptığını görmedim) sizi dersden çıkarmayacaktır fakat var da yazmayacaktır. Sizin avantajınız dersi öğrenmek olur. Hocanın uzaklaştırıldığınızdan haberi yoksa yoklama listesine adınızı var yazabilir, fakat öğrenci ileri bunu yok'a çevirecektir. Gözlerinden kaçması durmunda ki bu çok küçük bir olasılık dersleri verebilirsiniz, fakat 2 sene sonra yada mezuniyetinizden hemen önce siz bu dersten aslında devamsızlıktan kalmışşınız diye dersleri FF görürseniz hiç şaşırmayın.
Bilgilendirme:
TANIMLAR
Madde 4- Bu yönetmelikte geçen;
Yükseköğretim Kurumları: Üniversiteler, fakülteler, enstitüler, yüksekokullar, konservatuarlar, meslek yüksekokulları ile uygulama ve araştırma merkezlerini,
Öğrenci: Herhangi bir yükseköğretim kurumunda önlisans, lisans, yüksek lisans (Master) doktora veya tıpta uzmanlık veyahut sanatta yeterlik öğrenimi gören kişileri,
Yükseköğretim Kurumundan Uzaklaştırma: Öğrencinin, belirtilen süre içinde bağlı bulunduğu yükseköğretim kurumunun bina, bahçe, eklenti ve tesislerine girmesinin yasaklanmasını,
İfade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Disiplin Cezaları ve Suçları
DİSİPLİN CEZALARI
Madde 5- Disiplin cezaları şunlardır:
a) Uyarma : Öğrenciye, öğrencilik görevlerinde ve davranışlarında daha dikkatli olması gerektiğinin yazı ile bildirilmesidir.
b) Kınama : Öğrenciye, öğrencilik görevlerinde ve davranışlarında kusurlu sayıldığının yazı ile bildirilmesidir.
c) Yükseköğretim Kurumundan, Bir Haftadan Bir Aya Kadar Uzaklaştırma : Öğrenciye, yükseköğretim kurumundan bir haftadan bir aya kadar uzaklaştırıldığının ve bu sürede öğrencilik haklarından yararlanamayacağının yazı ile bildirilmesidir.
d) Yükseköğretim Kurumundan Bir veya İki Yarıyıl İçin Uzaklaştırma : Öğrenciye, yükseköğretim kurumundan bir veya iki yarıyıl uzaklaştırıldığının ve bu sürede öğrencilik haklarından yararlanamayacağının yazı ile bildirilmesidir.
e) Yükseköğretim Kurumundan Çıkarma : Öğrenciye, bir daha yükseköğretim kurumlarından herhangi birine alınmamak üzere öğrencilikten çıkarıldığının yazı ile bildirilmesidir.
Yani kısaca güvenlğin sizi uzaklaştırma dönemi boyunca güvenliğin kapıdan içeri almaması lazım, fakat hiçbir okulda bu kadar sıkı güvenlik uygulandığını zannetmiyorum. Ayrıca bu süre zarfında öğrencilik haklarınızı da kaybedersiniz.
bilgi için çok teşekkür ederim ben bu cezayı aldığım zaman dekan yardımcısına sordum bilmiyorum etkileyip etkilemediğini dedi mebin sitesinde lisede geçerli olmadığı yazıyodu ama liseler içn ünilerle ilgili net bilgim yok kimisi devamsızlık girdi sana diyo kimisi ise devamsızlıktan sayılmayan günlere geçer falan diyor kafam çok karışık
Merhabalar bende üniversitede bilisim suçundan 1 dönem uzaklastirma cezası aldım fakat o döneme ait sadece iki dersim var ve devam zorunlulugum yok sadece sınavlara girmem gerekiyor acaba harcımı yatırıp sınavlara girme şansım var mıdır ? Yoksa bile sınav hakkı talep edebilir miyim ?
Cevap: Üniversite uzaklaştırma cezası aldı 1 hafta devamsızlığa girer mi acaba?
Uzaklaştırma cezası alınca okula bile giremiyorsunuz. Sınava giremezsiniz dolayısıyla mezun olmanızda imkansız.
Geçmiş olsun