Bir ev iki ayrı kişiye (eşler) ait iki ayrı parsel üzerindedir. Bu parsellerden birinden 18. madde nedeniyle %4 kesilirken digerinden %39 kesinti yapılmıştır. Bu konuya itiraz edip dava açabilme hakkı var mıdır, ne yapmalıdır?
Printable View
Bir ev iki ayrı kişiye (eşler) ait iki ayrı parsel üzerindedir. Bu parsellerden birinden 18. madde nedeniyle %4 kesilirken digerinden %39 kesinti yapılmıştır. Bu konuya itiraz edip dava açabilme hakkı var mıdır, ne yapmalıdır?
Muhtemelen DOPO 0,35 olmalıdır. Yani %4 kesilen %31 borçlanacak, %39 kesilen ise %4 alacaklı olacaktır.
Mevcut dururmu imar planına uydururken her parselin büyüklüğünün borçsuz / alacaksız çıkartılmaya çalışılması durumunda çok çirkin parseller çıkıyor ortaya.
Sizin şikayetçi olduğunuz konunun ne olduğunu da anlamadım. Para vermek mi istemiyorsunuz arsanızın küçülmesini mi istemiyorsunuz?
Ben %39 kesinti yapılan yerdende sadece %4 kesilmesi gerektigini düşünüyorum. Fazladan aldıgı %4 için kamu alanına ortak edecekmiş belediye, muhtemelen daha sonra 100-200 verip (belediye rayiç bedeli) satın alacak hak sahibinden ama diger yandan evin arsasına hazineyi ortak ettiginde aynı bölgedeki topragı hazine mal sahibine 1200 tl den (gerçek rayiç bedel) satıyor bu nasıl iş?
Bu arada kesinti%39 degil %40 + %8 KOP olmuş :(