Boşanmada haklı oldugumu kanıtladım neden Nafaga kaldırılmıyor?
merhaba ben ankarada yaşıyorum evlendigim eşim ise istanbulda yaşıyordu.evlendik ailesinden bir türlü vazgeçemedigi için istanbulda yaşamamızı (istanbula taşınmamızı istiyordu) reddettim.evliligimizin 2. ayında tartıştık ve beni götür dedi.amcasının yanına götürdügümde amcası beni darp etti ve üstüne üstülük eşime darp raporu almışlar darp ettgime dair.1 hafta sonra geri geldi pişmanım dedi..evliligi hemen bitirmeyelim diye affettim.ama yinede istanbul sevdasından vazgeçmiyot halen orda yaşamak istiyordu.4.ayında evi ben işteyken terk etti bir hafta sonra geri geldi yine pişmanım dedi 2 gün kaldı 3. günü evde para altın ne varsa toplayıp gitmiş yeniden..5 ay oldu boşanma davası açalı bana bende karşı dava açtım boşanmakta oldugum eşime nafaga bagladılar asgari ücret aldıgım halde ayrıca daha mahkemeye çıkmadan..mahkemelerde 4 tane 2 si alt ve üst komşum olan şahitlerim var sırf istanbul sevdasından gittigi için evden bunu kanıtlayacagımdan nafaga halen devam edermi ve gittiginde hamile olan eşim dogum yapmış dogan kızımı en az kaç yaşında geri alabilirim???:'( lütfen yardımcı olunuz şmdidien teşekkürler...
Cevap: Boşanmada haklı oldugumu kanıtladım neden Nafaga kaldırılmıyor?
Bak Dostum;
Sen yolun başındasın bense 11 yıldır bunun mücadelesini veriyorum çocuğumu almayı bırak ne görüyorum nede birşey.
Seni çoook uzun ve meşakkatli bir gelecek bekliyor bana sorarsan ne yap ne et eşinle barış değil istanbula fizane git boynunu bük ve sana acımalarını bekle...
Yapabileceğin en ufak bişii yok.
Taaki ülkemizde bu haksızlıklara dur diyecek bir babayiğit çıkıncaya kadar.
Siz denediniz mi barışmayı sn. rpanatli?
Engin kardeşim, benzer şeyleri yaşamışız. Bu açıdan seni anlıyorum. Benim de yeni doğan kızım şu an annesinin yanında. Maalesef göremiyorum. İcra kararı çıkartabilirsin. Ama icra ile gideceğin için her seferinde, bunun maliyeti yaklaşık 200 lira olur, aylık (yanında götüreceğin pedagog vb memurlara vereceğin para). İcra ile görüş kararını adliyeden mahkemeye çıkmadan çıkartabilirsin, karar çıkartmanın maliyeti de yaklaşık 300 lira. Ancak hakimin aylık 1 saatten fazla görüş vereceğini sanmam. Yani, ayda 1 saat çocuğunu görmek için bile seni sarsabilecek bir masraf ile karşılaşabilirsin. Eğer eşinin her hangi bir adi (ahlaksız) suçu yoksa, veya sinir hastalığı gibi bir rahatsızlığı yoksa, kızını sana vermezler. En azından 6-7 yaşına kadar annesi ile kalır.
Öte yandan, anladığım kadarıyla karşı taraf fazlasıyla vicdansız. Eğer yine darp raporu alırsalar (bunu ilk 6 ay içinde alabilir diye biliyorum), ciddi bir tazminat ödeyebilirsin. Maalesef adalet sistemi farklı işliyor, bir rapor ve yanında belki senin evinin yolunu bile bilmeyen birkaç sözde şahit ile durum çok farklı oluyor.
Bildiğim kadarı ile eşin çalışmıyorsa, hem onun hem de çocuk için nafaka olacak.
Barışma işine gelince, bu senin kararın. Bence sadece gelecek hayatını düşün ve (devam et veya barış) bu konuda bir kere karar verdikten sonra bir daha geriye dönme. Aksi halde çok yıpranırsın. Ama, bu konuda çocuğunu sana karşı sonuna kadar kullanacaklarını unutma.
Elde tutulur bir sebep yokken, sırf ailesinin dibinden ayrılmamak için insanlar niye yuvalarını yıkar, anlamıyorum. Rabbim bir de çocuk nasip etmesine rağmen, aile kurduğunun farkına varamamış birisine denk gelmişsin. Yazık.
benim anladıgım kadarı ile bu kadar mazlum var..biz türküz kanımızın kıpır kıpır bu kadar haksızlıga vede etraftaki dedikodular karşısında ne yapacagımı bilmiyorum ama ben cinnet geçiripte katil olan kimseleri hemen ön yargılı davranmıyorum artık çünkü neden cinnet geçirdigi ögrenilmeli...bu yasalar ve adaletin körlügü karşısında daha çok cinayetler ve hapishanelerin dolacagından eminim...AMA en önemlisi dul erkekler dernegi kurulmalı ve erkekleride arkasında büyük bir dernek saunmalı kadınlar magdur olur diyorlar ama kesinlikle yanlış bence erkekler magdur oluyor....
boşanma davası kesinleşinceye ödenmesi gereken tedbir nafakasıdır