Vefat eden babamin borclari ve nafaka
Merhaba babam tse de calisiyordu 2 hafta once vefat etti. Annemden bosandilar ve ufak kardesimle anneme maasindan nafaka geliyordu.Birde babamn bankaya kredi ve kredi kartlari borclari ne olur hayat sigortasi yapilmamis tek mirasci benim borclari odemek zorundamiyim.Odemezsem uzerime kayitli mallara haciz gelirmi.Bu borclari odemek istemiyorum yaklasik 50000 lira ne yapmam gerekiyor yardimci olursaniz sevinirim avukatta tutmam gerekiyor.
Cevap: Vefat eden babamin borclari ve nafaka
Mirası red edebilirsiniz.
Babanızdan nafaka alan bir kardeşinzi olduğundan bahsetmişsiniz, bu durumda tek mirasçının siz olmamanız gerekir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Mirası red edebilirsiniz.
Babanızdan nafaka alan bir kardeşinzi olduğundan bahsetmişsiniz, bu durumda tek mirasçının siz olmamanız gerekir.
Oncelikle tesekkurler
red aklima gelmisti ama tse den tazminat gelecek 60000 civari onun icin edemiyorum kardesim 18 yasindan kucuk oldugu icin pay sahibi olamiyir.
Alıntı:
pardonfb rumuzlu üyeden alıntı
Oncelikle tesekkurler
red aklima gelmisti ama tse den tazminat gelecek 60000 civari onun icin edemiyorum kardesim 18 yasindan kucuk oldugu icin pay sahibi olamiyir.
Kardeşiniz, 1 dk önce de doğmuş olsa, yasal mirasçıdır. Veraset ilamını aldığınızda, mirasçıların isim ve paylarını görebilirsiniz.
Miras alacağıyla vereceğiyle, malvarlığıyla borcuyla bir bütündür, varlığı almak istiyorum, borcu ödemek istemiyorum deme şansınız yok. 60.000 i aldığınızda , 50.000 i ödeyebilirsiniz. Kardeşiniz ve siz yasal mirasçılar olarak miras kalan borcu ödemekle yükümlüsünüz.
- - - Updated - - -
Nisan ayındaki iletinizen
Alıntı:
Babam çok önceden vefat etti....
ve temmuz ayındaki iletinizden
Alıntı:
Merhaba babam tse de calisiyordu 2 hafta once vefat etti. ...
2 kez başınız sağolsun!