Emekli sandığı , ssk , bağkur , isteğe bağlı bunlar neyin nesidir ne oluyor bunlar ?
Arkadaşlar ben bu kavramlardan pek bir şey anlayamadım.
Yardımcı olacak olanlara şimdiden teşekkür ederim.
Bu
1. SSK
2. Bağkur
3. Emekli Sandığı
4. İsteğe bağlı
ne oluyor neyin nesidir bunlar
Biz yanımıza işçi aldığımızda bunu 25 sene çalıştırırsak ssk lı yaparsak çıktığında bu adama birde paramı vericez ? Zaten emekli olup aylık maaş alacaklar.
Devlet memurları emekli olduklarında para alıyorlarmı ayrıca aylık emekli maaşıda alıyorlarmı ? Şayet devlet memuru emekli olduğundan neden toptan para alıyor. Zaten bunlarda emekli aylığı alacaklar.
Biraz bilgilendirirseniz sevinirim. Kafam karıştı iyice.
Cevap: Emekli sandığı , ssk , bağkur , isteğe bağlı bunlar neyin nesidir ne oluyor bunlar ?
Sevgili KemaliBilir misin bilmem ama köylerde insanlar ,kışın hayvanları ot yesin diye ot biçerler ve bu otu kuru ortamda sıkıştırıp toplu halde saklarlar.Birgün köye gittim.Amcamla köyün kahvehanesine geçtik.Düşman demeyeyim ama amcamın önceden takıştığı için küs olduğu 2 adam kahvenin öbür köşesinde oturuyordu.Amcamla çayımızı içip sohbet ediyorduk ki,birden içeriye hışımla bir adam girdi.Amcanın küs olduğu o iki adamdan birine bağıra bağıra" ulan sen benim talip olduğum tarlayı nasıl başkasına verirsin,nasıl dostsun,nasıl adamsın,gör bak senin otunu ateşe verip yakmazsam namussuzum" deyip kahveyi terketti.Amcam da bana döndü ve dedi ki çabuk çayını iç gidiyoruz.Neden amcacım dedim.Yahu yürü gidip otu biz yakalım ,nasıl olsa bu adamdan bilecekler:)))
Cevap: Emekli sandığı , ssk , bağkur , isteğe bağlı bunlar neyin nesidir ne oluyor bunlar ?
Bestseller hikayeniz güzeldi.
onu biliyorum ,insanlar başkasının mutsuzluğundan mutlu olmaya çalışan garip yaratıklardır.
başkasıda mutlu olsun bende mutlu oluyum diyebilecek insan sayısı herhalde dünyada saymaya kalksak , bu insanların sayısını kıyaslamak istesek , sanırım kelaynaklar bile daha fazla çıkar.
benim merak ettiğim konu ben yanıma işçi alınca ssk lı yapınca onun hem aylık maaşını ödücem , hem yemek vericem , hem yol parası vericem , hem ssk lı yapıcam , hemde bu kişi benim yanımda emekli olunca ona birde toptan emekli parasımı vericem.
nasıl olsa emekli aylığı alıcak. ben niye bu yanımda çalışana benım yanımda emekli olunca birde toplu para veriyorum onu anlayamadım. ya işler iyi gitmezse ne olcak.
çok saçma geldi bana bu olay