Tanınmış bir oteller zincirinin müzik işllerini yürüten .... organizasyon şirketi tarafından müzik grubumla beraber 3 ay önce işe başlatıldık.Bu 3 aylık zaman zarfında hiç para alamadık ve sigortamızıda başlatmadılar.Defalarca uyarılarımızı yapmamıza rağmen organizasyon şirketi bize 'otel ödemiyor' veya 'çek yazdılar biraz daha bekleyin' vs.. diyerek bizleri oyaladı...
Bende 1 ay önce organizasyon şirketinin bize yapmış oldu bu kanunsuz davranışları gerek mail yolu ile gerekse sözlü olarak sahne aldığımız otelller zincirinin yönetimine bildirdim. Otel yönetimine gönderdiğim şikayet mailinde 'paramızın 2 aydır ödenmediğini,kayıt dışı çalıştırıldığımızı,sigorta ve işe girişimizin yapılmadığını bildirdim.otel yönetimi cevap olarak 'müzik işlerimizi yürüten organizasyon şirketine gerekli ödememizi yapmamıza rağmen ... organizasyon şirketinin ana sermayesinde bazı sıkıntılar oluşmuş ancak .. organizasyon şirkeyle 4 yıldır çalışıyor ve güveniyoruz ödemenizi alacağınıza inanıyoruz' dedi ve bizde otel yönetiminden böyle bir cevap gelince biraz içimiz rahatladı ve bunun üzerine müzik grubumla beraber yine işimize devam ettik ama bu ayda paramız ödenmedi ve yönetime 2. bir şikayet maili atınca otel yönetimi ...organizasyon şirketiyle olan anlaşmasını fes etti
Ben ve müzisyen arkadaşlarımın geçmiş 3 aylık alacağımız için ise otel yönetimi bize şöyle bir cevap verdi 'biz ... şirketine gerekli ödemeyi yaptık o yüzden geçmiş alacaklarınız bizi ilgilendirmiyor alt işveren olan ...organizasyon şirketinizden hakkınızı arayın vs...'dedi
yaklaşık 4 gün öncede bizi işlere gönderen organizsyon şirketi işyerini kapayıp kayıplara karıştı...
sorum şu;
-paramızı alamadan sigortasız ve kayıtdışı çalıştırıldığımızı otel yönetimine bildirmemize rağmen otel yönetiminin buna göz yumması otele nasıl bir hukuki sorumluluk yükler
-organizasyon şirketi sııra kadem bastığı için bu paraı asıl işveren olan otelden alabilir miyim
-hukuken haklarım nedir neler yapmalıyız
inanın kiramı 2 aydır ödeyemiyorum ne yapmam gerektiği konunusunda yönlendiriseniz sevinirim şimdiden teşekkürler