Kİraci'nin elektrİk, su, aİdat borcunu Ödedİm; 1 aylikta kİra borcu var!
KASIM 2010 tarihinde evimi kiraya verdim. 1 yıllık kira sözleşmesi yaptık. Ayrıyeten 2 aylık kira için senet yaptık.(zaman olmadığı için geri kalan 10 ayı sonra yaparız dedik. Ama kladı.)
25 Nisan 2012 tarihinde kiracı evi tahliye etti.(Yaklaşık 1,5 yıl oturmuş oldu.)
Kiracı sürekli uyarılarıma rağmen aidat ve su faturalarını ödemedi.
Eylül 2011 tarihinde yaklaşık 400 TL'lik aidat borcunu ben kapattım.(Kendi kredi kartımdan, Makbuzu mevcut.) Ancak bunu kiracıdan alamadım.
Bundan sonraki aylarda aidat paralarını elden almaya başladım.
Yaklaşık 18 ay oturduğu evimde sürekli ikazlarıma rağmen hiç su faturası ödemedi.(Abonelik benim üzerime aitti. Yaklaşık 450 TL su borcunu ben ödedim. Kredi kartı ekstrası ve makbuz mevcut)
Kışın ödenen 2 aylık taksit şeklindeki 300'er TL lik yakıt(kömür) parasından bir taksidini ödememiş.
Yakıt borçları kömürcüye ödeniyor. Ve takibini kömürcü yapıyor.
450 TL olan 1 aylık kira borcunu ödemedi.
Geçen blok yönetiminden aradılar.(site yönetimi bu işe karşmıyor.) Kömür borcu için. Ödemezseniz icra takibi başlatacağız dediler.
Sorum;
-Senetlerin olduğu aylar kiracı ödemeyi elden yapmıştı. Bu senetler işime yarar mı?
-Ödemiş olduğum su ve aidat paralarını(su aboneliği bana ait) ve 1 aylık kira bedelini alabilir miyim?
-Ödenmeyen 2. taksit kömür borcu için hakkımda icra takibi başlatıla bilir mi, yada bu konuda ne yapmalıyım?
Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Kİraci'nin elektrİk, su, aİdat borcunu Ödedİm; 1 aylikta kİra borcu var!
Alacağınız kadar senedi icraya verebilirsiniz ya da ödediğiniz dekontları icraya verebilirsiniz ben de şahsen senedi işleme koymanızı öneririm dekonta itiraz eder dava açmanız gerekir uzar da uzar.
- - - Updated - - -
Alacağınız kadar senedi icraya verebilirsiniz ya da ödediğiniz dekontları icraya verebilirsiniz ben de şahsen senedi işleme koymanızı öneririm dekonta itiraz eder dava açmanız gerekir uzar da uzar.
Cevap: Kİraci'nin elektrİk, su, aİdat borcunu Ödedİm; 1 aylikta kİra borcu var!
öncelikle teşekkür ederim.
Peki o senetlerde kira bedeli yazıyordu. Ben o ayki kira bedelini elden ödedim diye itiraz edebilir mi?
Birde adamın adresi belli değil. Senetlerde yazan tutarın hepsini alabilirmiyim. Elimdeki senet 850 TL'lik.(toplam) bana olan borcu ise 1500 TL.
Kömür borcu beni bağlar mı?
Teşekkürler.
- - - Updated - - -
Not: Dekontların ödemesi benim kredi kartımdan yapıldı.