Memur yıllık izin kağıdını vekalet vererek başkasına imzalatabilirmi?
Mesele Şu.
Bizim resmi dairede 657 sayılı yasaya tabi memur bir personele, mahkeme tarfından 20 yıl kesinleşmiş hapis kararı verildi.
yolsuzlık ve çete suçlaması ile. polis tarafından aranmaktadır.
Polis idareye de gelip şahsın yıllık izin almak için idareye geldiğinde izin verilmemesini, ihbar edilmesini istedi. şahıs da bu kararı duymuş olmalı idareye gelmeyip kızına vekaletname noterden vermiş ve kızı babası(Aranan memur) adına yıllık izin kağıdına imza atarak 30 günlük yıllık izin aldı.
Bu durum yasal mı? Böyle bir hakkı varmı? . saygılar.
Cevap: Memur Yllık izin kağıdını vekalet vererek başkasına imzalatabilirmi?
aranan bir suçluyu senelik izine çıkarmak ayrı bir suçtur. bir nevi suçluya yardım etmek gibi yorumlanabilir...
Cevap: Memur Yllık izin kağıdını vekalet vererek başkasına imzalatabilirmi?
Bende öyle düşünüyorum ama mevzuatta bu durumu anlatan metin varmıdır? Şu maddeye göre alamaz diyebileceğimiz dayanak olacak bir mevzuat maddesi?
İşin garibi idarede şahsın durumunu bildiren ne emniyet ne de mahkeme kararı var. Şahıs 8 aydan beridir aranıyor, hastaneden 30-45 günlük heyet raporları gönderiyor
hepte aynı hastaneden. maaşını almaya devam ediyor ailesi lojmanda oturmaya devam ediyor.
Hastaneyi şikayet ettim bimere. bu ay ordan rapor gönderemedi olsa gerek bu yola başvurdu. Bu gidişle şahış emekli olana kadar bi yolunu bulacak gibi geliyor bana.
emniyet müdürlüğünü de şikayet ettim neden yakalanmıyor diye hala cevap vermediler. Şahsın nasıl üçkağıtçı dolandırıcı olduğunu bildiğim için adaletin yerini bulmasını istiyorum ama şahıs
etrafımızda hayalet gibi her filmi çeviriyor emniyet yakalamıyor veya yakalamak istemiyor.