Cevap: Hesabıma yatırdığım para
anlattıklarınızda bir eksiklik var. maliye 2006 yılında hesaba yatan parayı nerden geldi diye soramaz. mükellefiyetiniz varmı? para ile ilgili hesap hareketleri varmı ? belirttiğiniz hesapla başka işlemler yapıyormusunuz? gibi bir çok neden olabilir. hesabı nasıl kullanıyorsunuz öncelikle ve maliye neden gelmiş? cevap verirseniz yardımcı olabilirim
2006 da evlendim ama 2007 de bankaya yatırdım. O zamna kadar altin ve doviz olarak kasada tutyorduk. Yatırdığım paradan bir kısmını arkadasıma borç verdim 300 bin 4 ay sonra geri aldım. Bunun icin faiz ödemem gerekliymis ama. Onu anlıyorum ama ben nasıl kanıtlayayım paramin esimin ve benim düğün ve eski birikimi olduğunu
hocam öncelikle maliyenin size parayla ilgili soru sorduğu anlaşılıyor ancak bunu neden sordu anlaşılmıyor. vergi mükellefiyetiniz varmı? arkadaşınıza parayı nasıl verdiniz? faiz aldınız mı? hakkınızda tefecilik veya başka tarz bir şikayet varmı? kısaca sizin durumunuz ancak konudan anlayan birinin sizle yüzyüze görüşerek ve soru cevapla yardımcı olunabilecek bir durum. çünkü anlattıklarınızla size, doğru yönlendirme yapılacak bir cevap verme imkansız. verilen bilgi yanıltıcı olabilir. o nedenle konu hakkında bilgisi olan bir avukat veya iyi bir mali müşavirle yüzyüze görüşmeni tavsiye ediyorum.