Davayı kaybeden tarafın mahkeme harcı ödemesi
merhaba.ben tüketici hakları hakem heyetine şikayette bulundum ve karşı taraf savunma yapmamış.hakem heyetinden karar benim lehime çıktı ancak şikayet ettiğim kurum kararın kaldırılması için dava açtı ve hakim benim aleyhime karar verip hakem heyetinin kararını kaldırdı.
mahkemeden hala bir yazı gelmedi acaba mahekeme giderlerini ben mi ödeyeceğim?
mahkeme harcını ben ödeyeceksem ne kadar sürede ödemek zorundayım veya ödemezsem ne olur.
bu kararı temyiz edebilirmiyim(davadan çıkan kararı haksız buluyorum).
Cevap: Davayı kaybeden tarafın mahkeme harcı ödemesi
Karar size tebliğ edilince kararda yazılı olan sürede yazılı yere itiraz-temyiz dilekçenizi verebilirsiniz. Kararda yazılı masrafları karar kesinleşince karşı taraf icraya koyup sizden tahsil edebilir veya siz icraya vermelerinin beklemeden karşı tarafa ödeyebilirsiniz.
Tüketicilerin hakem heyetlerine gitmeden önce çok düşünmeleri gerekiyor demek ki...
cebe zarar bir durum çıkabilir..
temyiz sürecinde ve sonucu tüketici aleyhine olursa cepten daha fazla mı para çıkar..? faiz falan....
- - - Updated - - -
Tüketicilerin hakem heyetlerine gitmeden önce çok düşünmeleri gerekiyor demek ki...
cebe zarar bir durum çıkabilir..
temyiz sürecinde ve sonucu tüketici aleyhine olursa cepten daha fazla mı para çıkar..? faiz falan....
Sayın Av. Engin OĞUZ vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Sayın meraklıüye düşüncelerinize aynen katılıyorum.Ancak düşünmesi gereken bu kararı veren kişiler ve bu kanunları düzenleyenlerdir sonuçta tüketici mağduriyetini gidermek için tüketici hakları hakem heyetine gidiyor.
kendi görüşüm tüketici hakları hakem heyetleri Türkiye'deki tüm il ve ilçelerden komple kaldırılsın veya verdikleri karar kesin kılınsın .Bu ülkenin vatandaşları benim gibi mağdur olmasın ne yazıkki ülkemizde Ali'nin yazdığını Veli bozuyor...
Benim cebime verdiği zarar en fazla 5000Tl olur ancak haksız uygulamalar yüzünden mağduriyetim ancak öbür tarafta giderilir ve beni zarara uğratanlar elbet ahirette cezalandırılır.