Boşanma davası açtım. Fakat çocuklar için bir kez daha denemek istiyorum. Boşanma davasını çekmeden hakkım saklı kalmak şartıyla davayı süresiz erteleyebilir miyim ?
Printable View
Boşanma davası açtım. Fakat çocuklar için bir kez daha denemek istiyorum. Boşanma davasını çekmeden hakkım saklı kalmak şartıyla davayı süresiz erteleyebilir miyim ?
Bildigim kadarıyla bir davadan vazgecme birde davadan feragat etme var. Davadan vazgecerseniz aynı gerekce ile dava acma hakkınız baki kalıyor. Fakat karşı tarafın sizin vazgecmenize itiraz hakkı var.
Fakat davadan feragat ederseniz tüm haklarınızdan vazgecmiş sayılıyorsunuz. Karşı tarafın feragata itiraz hakkı yok. Fakat dikkat edin burada hukuki bir boşluk olabilir. Söyle ki, siz davadan feragat ettiniz dolayısıyla aynı gerekceye dayanarak tekrar dava acamıyorsunuz. Pekii eşinizle tekrar bir araya gelmezseniz o zaman ne olacak.... orası pek belli değil.
Her hangi bir harekette bulunmadan avukatla muhakkak gorüşün. Hemde bir kac avukatla, cünkü bir coğunun konu hakkında muhtemelen bilgisi olmayacak.
Cemil Bey teşekkür ederim.
Günümüzde boşanmaların artığı bir dönemde, aile birliğinin bozulmasını istemeyen taraflar için önemli bir konu bence. Çünkü karşı taraftan boşanma talebi yapıldığında çoğunlukla iyi niyetli taraflar tarafından davayı geri çekme gibi konularda bilgisiz kalınmakta.
Hukuk ile iştigal eden arkadaşların bu konuda fikirlerini beyan etmesi gerekiyor. Ve mahkemelerce yapılan emsal kararların duyurulması gerekiyor.
İyi günler efendim.