Tazminat Hesabı Neye Göre Yapılır?
Merhabalar,
Beş yıllık sözleşmem olan bir şirketle sözleşmem fesh olunduğundan yüklü miktarda zarara uğradım ve mahkemeye giderek yaklaşık üç yıldır mahkemem sürmekte.Bu neticede iki defa bilir kişi incelemesi yapıldı (standart prosedürler`de uygulanarak devm eden duruşmalar neticesinde "deliller,şahitler vs.vs.)ilk bilir kişi incelemesinde sözleşmenin haksız yere fesh edildiği raporu çıktı ikinci bilir kişi incelemesindede tazminat hesabı yapıldı ve komik bir rakam çıktı.Raporda 36 aylık işe devam edilmesi ve ve bu 36 yıllık sürenin daha önceki üç yılın karı ele alınarak hesaplandığı gibi tuhaf açıklamalar bulunmakta.
1-Bilir kişi neye dayanarak hesap yapar?
2-Bilir kişinin dediği gibi sadece mali karmıdır hesap yapmak için baz alınan?
3-Bilir kişinin de raporda dediği gibi Türkiye şartlarında maliyede gözüken karmıdır işletmeyi çalış durumda tutan ve ev geçindiren?
4-Yapılan yatırımlar ve işletmenin maliyeye gösterdiği sermaye zarar olarak kabul edilmez mi?
5-Rapora İtiraz edeceğim ama nasıl bir yol izlemem gerekir acaba?
6-Portföy Tazminatı hakkında bilgi verirmisiniz (benim mantığıma göre bilir kişinin Portföy Tazminatı esasına dayanarkta hesap yapması gerekmekteydi yada bunun için ayrı bir davamı açılması gerekiyor)
7-Raporda çıkan rakam aylık yapılan cironun %1`i (%1 bile değil) kadar aylık kazanç olarak hesaplanmış ve buna nasıl itiraz hakkımız olabilir?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Cevap: Tazminat Hesabı Neye Göre Yapılır?
Alıntı:
UmutA rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Beş yıllık sözleşmem olan bir şirketle sözleşmem fesh olunduğundan yüklü miktarda zarara uğradım ve mahkemeye giderek yaklaşık üç yıldır mahkemem sürmekte.Bu neticede iki defa bilir kişi incelemesi yapıldı (standart prosedürler`de uygulanarak devm eden duruşmalar neticesinde "deliller,şahitler vs.vs.)ilk bilir kişi incelemesinde sözleşmenin haksız yere fesh edildiği raporu çıktı ikinci bilir kişi incelemesindede tazminat hesabı yapıldı ve komik bir rakam çıktı.Raporda 36 aylık işe devam edilmesi ve ve bu 36 yıllık sürenin daha önceki üç yılın karı ele alınarak hesaplandığı gibi tuhaf açıklamalar bulunmakta.
1-Bilir kişi neye dayanarak hesap yapar?
2-Bilir kişinin dediği gibi sadece mali karmıdır hesap yapmak için baz alınan?
3-Bilir kişinin de raporda dediği gibi Türkiye şartlarında maliyede gözüken karmıdır işletmeyi çalış durumda tutan ve ev geçindiren?
4-Yapılan yatırımlar ve işletmenin maliyeye gösterdiği sermaye zarar olarak kabul edilmez mi?
5-Rapora İtiraz edeceğim ama nasıl bir yol izlemem gerekir acaba?
6-Portföy Tazminatı hakkında bilgi verirmisiniz (benim mantığıma göre bilir kişinin Portföy Tazminatı esasına dayanarkta hesap yapması gerekmekteydi yada bunun için ayrı bir davamı açılması gerekiyor)
7-Raporda çıkan rakam aylık yapılan cironun %1`i (%1 bile değil) kadar aylık kazanç olarak hesaplanmış ve buna nasıl itiraz hakkımız olabilir?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
1- Sözleşmenizin türü nedir ? Temsilcilik, acente, tek satıcı vb.. ? Sözleşmede belli bir bölge için tekel hakkınız varmıydı ?
2- Sözleşme feshedilmeseydi hangi tarihe kadar geçerliydi ? Bu sürede karşı tarafın yaptığı işlerden dolayı size ödemesi gereken komisyon tutarı ne kadar ?
3- Sözleşme feshedilene kadar karşı taraftan aldığınız toplam komisyon ne kadar ? Kaç yılı kapsıyor ?
Soruları cevaplarsanız size yardımcı olabilirim portföy tazminatı davası kazandım.Saygılar
Cevap: Tazminat Hesabı Neye Göre Yapılır?
Üçüncü madde biraz tehlikeli olmuş. Sanki burada kayıtdışı bir karaparanın da tazzminata konu edilmesi talebi gibi algılanabilir.