Banka Sözleşmemi Veremiyor ve ısrarla otomatik ödeme istiyor aidat iptali için
selam hukuki net yönetici ve üyleri benim sizlerden ricam herkesin dert yandıgı gibi bu kart aidatları onlar konusunda tüketici hakları hakem heyetine başvuru yaparak bu kesinti bedelleri geri iade edildigi aşikar fakat bankalar hala bunu almak istiyor boyle bir durum yasadım daha önce müdürle görüşünce bana aidatı iptal edecegini bir daha kesilirse yanına gitmemizi söyledigi halde bunu inkar etti ve benden en az üc fatura otomatik ödeme talimatı vermem karşılıgında iptal olacagını söyledi benim sizlere sorum sudur ben tekrar tüketici hakem heyetine başvuru yapacagım fakat benden banka sözleşmesinin fotokopisi isteniyor bunu banka yetkilisinden istedigimde aldıgım cevap çok eski bir hesap oldugunu sözleşmeyi bulamadıklarını ve dogal olarak fotokopiyi veremediklerini söylüyorlar bunu da sikayet dilekçemde bildircem bankaların bir evragı kaybetme sucu nedir cunku aktif olarak hesabım calışıyor ve su an bu messajı yazdıgıma göre vefat da etmiş degilim hesabın kapanması için benim bildigim verilen hak geri alınamaz degiştirilemez kaybedilemez ama banka kaybettigini yeni sözleşme yapmak istedigini söylüyor ben ise yenilemiyor ısrarla sözleşmeyi istiyorum bankanın dedigim gibi sözleşmemi kaybetme sucu nedir??? yardımcı olan herkese simdiden teşekkür ederim
Cevap: Banka Sözleşmemi Veremiyor ve ısrarla otomatik ödeme istiyor aidat iptali için
aynı konu benim başıma geldi, bankacı ile tartıştık veremeyiz dedi.
aşağıdaki metnide içeren dilekçe yazdım. İyice papaz olduk. araya güvenlik girdi. banka karıştı. sonuçta dileçemi aldılar. kayıt numarası verin dedim , yine atıştık.
sonuçta yasalardan bahsedince yumuşadılar. 2 gün içinde adresinde olacak. sen buraya gelme dediler. adresime 2 gün içinde geldi . ben tekrar gittim, hesap ekstresi istemiştim. 6 lira para istediler. olmaz dedim yine karıştı ortalık. onuda verdiler. 2-3 sonra, bankada herkes bana ABİ demeye başladı .müdür dahil. havam çok iyi. çay ikram ediyorlar... :)
5411 sayılı bankacılık kanunun 76 maddesi:
Bankalar, müşterilerinin, verilen hizmetlerden kaynaklanan her türlü sorularına cevap verecek bir sistem kurmakla ve bu hizmetle ilgili bilgiyi müşterilerine bildirmekle yükümlüdür. Bankalar, kredi sözleşmelerinin onaylı bir örneğini müşterilerine vermek zorundadır. Talepleri halinde müşteri ile yapılan diğer işlemlere ilişkin her türlü belgenin bir örneği de müşterilere verilir.
Cevap: Banka Sözleşmemi Veremiyor ve ısrarla otomatik ödeme istiyor aidat iptali için
Bu konuyla ilgili bende çok savaştım fakat bir sonuca varamadım malesef.