Maaş hesabımdan sehven başkasının borcunun tahsil edilmesi
Arkadaşlar merhaba,
Size bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.
Bankanın biri ile hesap işletim ücreti konusunda sorunum var. Bankaya yazı gönderdim olumsuz cevap geldi. Banka soruna olumsuz yaklaştı. Miktar 150 lira. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti başvuracağım . Banka beni ciddi anlamda bunalıma sokuyor. (Buraya kadar sorum yok )
Bu işlerle uğraşırken, aynı banka maaş hesabımdan, tanımadığım birinin Sigorta Primini SEHVEN benden tahsil etmiştir. Yazılı olarak itiraz ettim, 3 gün içinde hatalarını anladılar ve parayı iade ettiler. (Tahsilat ve İade dekontları bendedir.)
Yaptığım inceleme sonucunda bana gayri resmi olarak verilen bilgiye göre, xxxx Bankası teknolojileri tarafından manuel olarak, hesap numarasında bir rakam hatası yapılarak, kendisini tanımadığım ve ismi bende saklı bir şahsın borcu benim maaş hesabımdan tahsil edilmiştir.
Konu hakkında ilgili bankanın şikâyet hattına iletişim formu doldurarak açıklama istedim, ancak bu güne kadar resmi bir açıklama yapılmadı ve herhangi bir bilgi verilmedi….
SORU: İlgili bankaya sehven yapılan hata nedeniyle ne yapabilirim? Paramı iade etti. Manevi tazminat davası açabilirmiyim ? Bilgilerinize ihtiyacım var . Teşekkür ederim
Cevap: Maaş hesabımdan sehven başkasının borcunun tahsil edilmesi
arkadaşlar 120 kişi okumuş, bir kaç cümle yazmanızı rica ediyorum
Paranız zaten iade edilmiş, bu durumda manevi tazminatı hangi amaçla düşündünüz ? Herkes hata yapabilir, bankacılık sektöründe o kdr hesap kitap arasında böyle hataların olması gayet doğal. Bu kdr üzerine gidilecek bir konu olarak düşünmüyorum. Banka size yanlışlıktan dolayı yapsa yapsa özür diler, paranızı da iade eder keza bunu da yapmış zaten. Yapabileceğiniz birşey yok gibi görünüyor.
Manevi tazminat bir acı, ızdırap/elem tazminini esas alır. Örneğin bir trafik kazasında bacağı kopan kişi, maddi tazminat hariç o an ve sonrasında duyduğu ve duyacağı acı ve elemin manevi tazminini talep edebilir; ya da kişilik haklarına, onuruna yapılan saldırı ilişikli bir ızdırap duyabilir. Somut olayda maddi ya da manevi bir zarara uğradığınızı iddia ettiğinizde bu çerçevede muhakeme yürütmenizi öneririm. Esenlikler...
yanıtlayan arkadaşlara teşekkür ederim