1 Yarıyıl Yükseköğretim Kurumundan Uzaklaştırma
Öncelikle merhaba abilerim, ablalarım, kardeşlerim,
Büyük bir sıkıntı ile karşı karşıya kalmış bulunmaktayım. Konu, ben 24 Mayıs 2012 tarihinde finalinde bulunduğum bir dersten kopya çekerken yakalanmış bulunmaktayım. Soruşturmam yapıldı savunmam alındı. Savunmama pişmanlığımı yazarak dile getirdim. Bu arada kopyayı daha önceden hazırlamadım yanımdaki arkadaştan baktım ve son sorumuz aynı. Aynı sınavda bir arkadaş daha yakalandı fakat o kağıtlara hazırlamış ve o şekilde yakalanmıştı.
Vehasıl sonuç olarak 28 Haziranda okuldan çağırıldım ve sonuç olarak 1 yarıyıl okuldan uzaklaştırıldım.
Kağıtta son maddede ilgili yönetmeliğin 33. maddesi gereğince, idari yargı yoluna başvurma hakkınız saklıdır yazıyor.
Okula itiraz edemiyorum. Fakat değişik bir durum söz konusu elinde evrak ile yakalanan arkadaş 15 gün uzaklaştırma alırken ben 1 dönem aldım. Oda pişman olduğunu savunmasına yazdı bende. Şimdi eğer ki ben bu uzaklaştırmayı alırsam ayrıca başbakanlık bursumda kesiliyor.
Acil yardımlarınızı bekliyorum.
Cevap: 1 Yarıyıl Yükseköğretim Kurumundan Uzaklaştırma
Adli tatili de dikkate alırsanız Eylül ayının başına kadar dava açabilme imkanınız var. Fakat öncelikle hakkınızda yapılan idari işlem ile ilgili uygulamanız gereken bir prosedür var. Farklı anlamamanızı umarak, bu gibi kişisel olarak sizi ciddi anlamda ilgilendiren bir hukuksal danışma ihtiyacınızı forum köşelerinden halletmeye kalkışmayınız. Bu, bir deri hastalığı olan kişinin web sayfalarından hastalığına dair tedavi aramasına benzer. Önemine binaen bir avukat desteği almanızı öneririm.
Peki ben davayı açtığımda süreçleri neler olur ?
Bir İdari Yargılama Usul Kanunu edindiğinizde süreçler hususunda bilgi sahibi olabilirsiniz; ya da bir avukat yardımı almanızı öneririm. Esenlik dilerim.