D-Smart sözleşmem ile ilgili bir sorum olacaktı.
Merhaba
2008'den bu yana D-smart abonesiyim. Geçen sene D-Smartın Full HD paketine abone oldum ve 2 yıllık sözleşme yaptım. Onlar da bu paket dahilinde bir cihaz getirdiler ve yaklaşık 8 aydır kullanıyordum. Geçen ay uzunca bir süre, yeni kampanyaları olan internet+Full Hd paketine geçmem için telefonla aradılar. Hemen her gün bu kampanyadan yararlanmamı sağlamaya çalıştılar. Ben de zaten Full HD abonesi olduğumu ve internet hizmetimi de ttnet'den aldığımı söylüyordum. Zaten 2 yıllık sözleşmem var diyordum. Bana en son, "sözleşmenizi sonlandırın en fazla 190 TL gibi fiyat ödersiniz ama yine de 2 yıl da karlısınız" dediler. Ben de kabul ettim. Telefon hattı eşimin üzerine olduğu için de işlemler eşimin üzerine yapıldı. Elimde bir adet Full HD cihaz varken bir cihaz daha getirdiler. Bir de modem getirdiler kurdular. Buraya kadar bir sorun yok. Daha sonra telefon açtım, diğer önceki aboneliğimi patmak için. Telefonda ne kadar ödeme yapmam gerektiğini hesaplattım, bana 400TL gibi bir fiyat çıkardılar. Ben de daha önceki telefon görüşmelerimizde en fazla 190 TL ödeyeceğimi söylediklerini söyledim. Cevap olarak "hayır öyle bir şey yok ipat durumunda 400 TL ödemeniz gerekir" dediler. 1 ay sonra ayrılmak isterseniz de 400 TL den fazla ödersiniz dediler.
Ben şimdi bu firmadan başka bir firmaya geçmiş ve o nedenle iptal istemiş değilim. Aynı firmadan hizmet almaya devam ediyorum üstelik sözleşmemi de uzatarak!
Bu nasıl bir ticaret anlayışıdır aklım almadı. Sonuçta her iki aboneliği de ödeyebilirim ama neden böyle olsun? 50TL her ay fazladan ödemem gerekecek en az 1 yıl süre ile.
Sizden ricam bu konuda ne yapmam gerekir onu öğrenmek. Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Tüketici derneğine telefon açtım. Hiç bir şey söylemeden "bulunduğunuz Kaymakamlığınıza dilek yazın" dediler.
Saygılarımla
Ferhat Demirel
Cevap: D-Smart sözleşmem ile ilgili bir sorum olacaktı.
Önceki sözleşmenizin iptal prosedürü sözleşmenizde yazar, bence büyük olasılıkla görüştüğünüz ve ikinci paketi dsmart bayisi idiler ve komisyonlarını almak için böyle yapıtlar. ayrıca ilk paket için ceza ödeyeceğinizi de belirtmişler ve büyük olasılıkla tam rakam belirtmediler, yani bayi tarafından yanlış bilgi de verilmedi size.
Yanlış anlamadıysam zaten cezai ücreti demeyi kabul edip ikinci paketi almışsınız. ceza ücreti konusunda karşı taraf kesinlik içermeyen bir cümle kullandıysa (sanırım, olabilir vb..) gibi yapa bileceğiniz pek bir şey olmaz.
Kaldı ki kesin konuşmuş olsalar bile telefonda konuştuğunuz bilgiyi siz nasıl kanıtlayabilirsiniz. Her durumda 2 sözleşmeyi de siz imzaladınız ve cayma durumunda neler olacağını biliyordunuz.
İstediğiniz cevabı vermemiş olabilirim ama benim görüşlerim bu yönde.