Tazminatı icrasını başka bir borçla durdurmak.
Öncelikle iyi çalışmalar dilerim.
Benim sorum;
Eşimle 4 yıl önce ayrıldık, mahkeme sonuçlanalı 4 ay oldu. Karar tamamen aleyhime oldu. 10.000 TL maddi 10.000 TL manevi olmak üzere 20.000 liralık tazminata hükmetti yerel mahkeme ayrıca her Ay 250 eşime 150 kızıma olmak üzere 400 TL de nafaka ödüyorum şuan. Avukatım olmadığı için duruşmada şahidim sorulduğunda o an için yok dedim ve bunu zapta geçilirken anladımki ben feragat etmiş oldum ama söz istediğimde tekrar söz hakkı alamadım. Diğer duruşmalarında karşı tarafın avukatının mahkemeyi sürekli etkilemesi hatta şahitlerin ifadesini bile istediği gibi düzeltmesine izin verildiği için boşanmanın onanmasına, tazminat ve nafaka talebinin temyizen bozulması yolunda başvuruda bulundum ve dava şu an yargıtayda. Bu 4 yıllık süre içerisinde eşime tedbir nafakası ödedim ayrı kaldığımız süre içinde yüklü bir miktar birikmiş nafaka ödedim borçlarımdan kurtulmak için kredi çekip borçlarımı ödedim bankaya borçlandım, geçen ay bir icra daha geldi ve 1200 tl vekil ücreti 500 tl birikmiş nafaka ve 161 tl masraflar olmak üzere toplam 1861 lira maaşımdan kesilmeye başlandı. İtiraz ettim ama kabul edilmedi. şuan maaşım kredi ve nafaka dahil tamamen kesilmekte. Çevremdeki arkadaşlarım benim için yardım toplamaya kalkıyor ama istemiyorum utanıyorum ve hatta bazen zoruma gidiyor ağlıyorum. Yargıya hiç güvenim kalmadı. Sormak istediğim 20.000 liralık tazminat kararı yargıtayda bozulmaz onanırsa diye bu ihtimale karşı bu parayı ödememek için başkasına boçlanarak icraya verdirsem bu şekilde tazminat ödemeyi erteleyebilirmiyim. nasıl bir yol izlemem gerekir bu durumda.
Olumlu olumsuz tüm yorum yazanlara şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Tazminatı icrasını başka bir borçla durdurmak.
Allah rızası için bu konuda bi fikri olan yokmu bana yardımcı olacak yol gösterecek...
O kadar üyeden bu konuda bilgisi olan yok öylemi. insanlık bu işte param olsa burdan birinin bürosuna gitsem nasıl da ilgi görürdüm. Üyeliğimide silin sitenizden forummuş kapatın bence üye alımına reklam sitesi yapın burayı avukatlar kendini tanıtıp müşter bulsun. Bizim gibi garibanlarda kafanızı ağrıtmasın. Bidaha girmem cevap ta yazmayın.
Medeni kanundan kaynaklanan (sizin durumunuzda olduğu gibi) nafaka v.b. alacaklar hukuki ıstılaha göre öncelikli alacaklardır. Bir şey yapmadan önce çok şikayet ettiğiniz avukatlık müessesesinden bir avukatla sorununuza çözüm bulmaya çalışmalısınız.