Servise Kızıp Bıraktıgım Telefonu Kırmışlar (Böyle Esnaf Olmaz Olsun)
Mrb telefonumu bundan 4 ay önce ekranındaki problem nedeniyle telefoncuya götürdüm yaptırdım 70tl ücret ödedim
Sonra 2 ay sonra tekrar aynı roblemleri yaşadım tekrar götürdüm gene yaptık dediler verdiler
2 ay sonra gene aynı problemi yaşadım götürdüğümde ekranı kırmışsınız sizde suç gibi itamlarda bulunarak benden ücret talep ettiler
Bende kızıp telefonu bıraktım çıktım tekrar kardesim telefonu almaya gittiğinde o gün biz onu yere vurduk kırdık abin bırakıp gitmeseydi demişler
Şimdi o telefoncuda güvenlik kameraları var ben tüketici olarak telefonun peşinde değilim sadece böyle bir esnafın orada iş yapmamasını istiyorum
Ne yapmam gerek lütfen bana bir yol gösterir misiniz.
Cevap: Servise Kızıp Bıraktıgım Telefonu Kırmışlar (Böyle Esnaf Olmaz Olsun)
Polise gidin şikayetçi olun. Tamire verdiğimiz telefonumuzu gasp ettiler diyerek. Vurduk kırdık ancak çizgi filmlerde ve bizim ülkemizde oluyor :D
ilk olarak polisemi gitmeliyim yoksa tüketici haklarına mı ? Malesef dediğiniz gibi kaba kuvvet kullandırıp insanın başını belaya sokmaktan başka işe yaramaz embesiller
birde söyle birsey var hiç belge almadım o telefoncuya tamir yaptırdığıma teslim ettiğime dahil güvenlik kamerası belge olarak sunula bilir mi?
sizin bir dayanağınız var mı? kameraların dummy kamera olursa, yada o an arıza yapmış yada kayıt almıyor olursa telefonu onlara bıraktığınıza dair dayanağınız var mı? Yani kendinizi nasıl ispat edebilirsiniz? Ayrıca bu konuda polise gitmek yada savcılığa şikayet etmek bana daha mantıklı geliyor, çünkü bu bir tüketici sorunu değil bence malınıza zarar veriyorlar.
şu an telefonun durmu ne?
telefonumun durumu kızıp gittiğim için telefonu dışarıya fırlattığını söylüyor ama inanmıyorum ben ona şimdide oyalama taktiğine gidiyor bulucam telefonunu dedi ne yapacağım bilmiyorum üç beş kuruşluk adam için başımı belaya sokacagım ona yanıyorum. Güvenlik kameralarını gün boyu çalışıyor az çok samimiyetim vardı
telefonumu bıraktıgıma dahil yazılı belgem yok güvenlik kameralarından birşey yapabilir mi telefondan öte ona bu yaptıgı hareketten pişmanlık duydurmak istiyorum o yüzden araştırıyorum bana yaptı başkasına böyle keyfi birşey yapamasın istiyorum.
Haklarını sonuna kadar ara derim